Domov MOTO Ikonický Indian Scout prichádza v novej generácii

Ikonický Indian Scout prichádza v novej generácii

Foto: Indian Motorcycle

Indian Motorcycle, prvá americká motocyklová spoločnosť (vznikla približne dva roky pred Harley-Davidson), predstavuje ďalšiu generáciu ikonického modelu Indian Scout. Úplne nový rad Indian Scout pre rok 2025, ktorý vychádza z génov pôvodného modelu, má päť modelov, tri úrovne výbavy a viac ako stovku doplnkov, ktoré ponúknu majiteľom takmer nekonečné možnosti personalizácie.  

Pri vývoji americkej ikony sa spoločnosť Indian Motorcycle zamerala na tri oblasti. V prvom rade si nový Scout musel zachovať svoje legendárne dizajnové dedičstvo, pretože všetci jazdci milujú jeho vzhľad a štýl. Ďalej výrobca prispôsobil celkovú konštrukciu tak, aby vyhovovala potrebám rôznorodej skupiny jazdcov. Nízka hmotnosť a nízka výška sedla 680 mm ponúkajú svižné ovládanie a vzbudzujú dôveru jazdca. Treťou prioritou pri vývoji úplne nového Indianu Scout boli technológie. Zatiaľ čo pred desiatimi rokmi neboli technologické prvky pre jazdcov dôležité, dnes je to inak. Nový rad pre modelový rok 2025 ponúka množstvo technologických balíčkov a ponúka jazdcom široký cenový rozsah a možnosť vybrať tie najmodernejšie technológie v danej triede.

Indian Scout
Foto: Indian Motorcycle
Indian Scout Bobber

Minimalistický Scout Bobber stelesňuje agresívny výraz a surový výkon a je dokonalým vyjadrením ikonického štýlu bobberu. Z temných odtieňov po celej dĺžke motocykla, krátkych blatníkov a svetelnej rampy doslova vyžaruje štýl. Ten ešte viac zvýrazňuje jednomiestne sedlo, ktoré bez toho, aby obetovalo čokoľvek z jazdného komfortu, zároveň poskytuje oporu pri prudkej akcelerácii. Zadné tlmiče so zdvihom 51 mm vytvárajú nízku stavbu a podčiarkujú agresívny, osobitý vzhľad. Zrkadlá na koncoch riadidiel dodávajú motocyklu ostrý vzhľad.

Indian Scout Bobber
Foto: Indian Motorcycle
Indian Sport Scout

Sport Scout, inšpirovaný históriou, ale upravený podľa súčasnej módy, dodáva radu Scout agresívnejšieho ducha. Štýlové lesklo čierne 150 mm predstavce s frézovanými plochami sú v štandardnej výbave, rovnako ako frézované mostíky vidlíc a riadidlá v custom štýle, ktoré prispievajú k športovej ergonómii a súčasne podčiarkujú agresívny štýl aj uľahčujú ovládateľnosť v ostrom jazdnom tempe. Športové sedlo poskytuje lepšiu oporu chrbta a pohodlia pri dlhšej a svižnejšej jazde bez toho, aby malo vplyv na elegantný štýl motocykla. Malá kapotáž dodáva modelu Sport Scout osobitý vzhľad priamo z výroby a zároveň poskytuje ochranu pred vetrom. 19-palcové predné koleso podčiarkuje agresívny charakter Sport Scout, ako z hľadiska dizajnu, tak obratnosti.

Foto: Indian Motorcycle
Indian Scout Classic

Scout Classic je žiarivým príkladom toho, ako dizajn inšpirovaný históriou môže spĺňať potreby súčasného amerického jazdca na cruiseri. Prémiový chróm, klasické rozšírené blatníky Indian Motorcycle a špičkový lak vzbudia rozruch na každej križovatke. Vypletané ráfiky prispievajú k nadčasovému, autentickému štýlu, zatiaľ čo nízko umiestnené sedlo a uvoľnená ergonómia umožňujú ľahkú a sebavedomú jazdu v každej rýchlosti, či už idete do práce alebo na výlet.

Indian Scout Classic
Foto: Indian Motorcycle
Indian Super Scout

Tento univerzálny model má v štandardnej výbave bočné tašky, vypletané ráfiky, čelný plexištít a sedlo spolujazdca. Vďaka bočným taškám sa na modeli Super Scout dá ľahko odviezť všetko potrebné a rýchlozapínanie navyše uľahčuje ich použitie. Čelný plexištít sa dá demontovať v priebehu niekoľkých sekúnd a zmeniť tak vzhľad motocykla, zatiaľ čo 76 mm zdvih zadného odpruženia zlepšuje pohodlie pri dlhšej jazde.

Indian Scout
Foto: Indian Motorcycle
Indian Scout 101

Indian Scout 101 sa do histórie zapísal ako jeden z najmocnejších motocyklov, ktorý bol kedy vyrobený. Teraz má ambície stať sa najlepším modelom Scout, aký kedy spoločnosť Indian Motorcycle ponúkala. Pokiaľ ide o schopnosti a štýl, Indian Scout 101 prepisuje pravidlá v triede amerických cruiserov s vidlicovým dvojvalcom. S nastaviteľnými zadnými tlmičmi, obrátenými nastaviteľnými prednými vidlicami a dvoma kotúčovými brzdami Brembo je Indian Scout 101 doslova prešpikovaný prémiovými komponentmi, ktoré vypovedajú o jazdeckom umení jeho majiteľa. Prešívané jednomiestne sedlo v štýle gunfighter ponúka prvotriedny komfort. Lesklo čierne 150 mm predstavce s frézovanými prvkami, frézované mostíky vidlíc a zrkadlá na koncoch riadidiel spoločne vytvárajú osobitú príťažlivosť a účelnú ergonómiu, ktorá zodpovedá agresívnemu charakteru.

Foto: Indian Motorcycle
Bohatá personalizácia

Vďaka komplexnej ponuke príslušenstva pre rad Scout si jazdci môžu prispôsobiť svoj motocykel tak, aby vyhovoval ich osobným jazdným preferenciám. Úplne nový prepracovaný podsedlový rám Indianu Scout posúva personalizáciu na novú úroveň a umožňuje jednoduchú montáž príslušenstva naprieč celým radom Scout. Viac ako 100 položiek príslušenstva zaručuje dokonalú všestrannosť a umožňuje jazdcom prispôsobiť štýl ich motocykla aj zvýšiť osobný komfort. Prispôsobenie nového motocykla vlastným potrebám je nesmierne dôležité. Indian Motorcycle súčasne s novým Indianom Scout uvádza na trh všetko, čo jazdec potrebuje na zlepšenie pohodlia. Celkom je možné vytvoriť 32 rôznych ergonomických kombinácií. Vďaka doplnkom, od rôznych variant riadidiel cez znížené a zvýšené sedlá až po nožné ovládače, si jazdci môžu prispôsobiť svoj motocykel tak, aby zodpovedal ich výške a obľúbenej jazdnej pozícii, čo im potom umožňuje tráviť v sedle ešte viac času.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Indian Motorcycle
Predchádzajúci článokRenault Captur s novým dizajnom a osvedčenou technikou
Nasledujúci článokSlováci sa zbavujú áut, na predaj ich je najviac za posledných 5 rokov