Domov News Ford Transit Custom MS-RT – športovec v tele dodávky

Ford Transit Custom MS-RT – športovec v tele dodávky

Foto: Ford

Nevšedná športová verzia dodávky sa vracia do ponuky automobilky. Ford Transit Custom MS-RT vraj nestratil úžitkové vlastnosti.

SuperVan poháňaný elektrikou, ktorý prekonal rekord v legendárnych pretekoch do vrchu Pikes Peak, si bežný človek kúpiť nemôže. Aj keby mohol, toto auto úplne stratilo praktické vlastnosti, ktoré k dodávkam patria. Kto by však veľmi chcel, teraz si môže kúpiť Ford Transit Custom MS-RT. Postarala sa oň odnož firmy M-Sport, ktorá sa stará o pretekárske špeciály automobilky Ford.

Ford Transit Custom MS-RT
Foto: Ford
Púta pozornosť

Pravdepodobne žiadna bežná dodávka nepritiahne na seba toľko očí, čo práve táto. Súčasťou agresívneho bodykitu je nový predný nárazník, zadný nárazník s akože difúzorom alebo nástavce prahov. Samozrejme, nesmie chýbať mohutné zadné krídlo alebo atrapy výduchov horúceho vzduchu za prednými kolesami. Vo výsledku auto pôsobí znížene, ale zdanie klame, nakoľko na odpružení sa nezmenilo absolútne nič. Novinka má 19-palcové disky kolies, pričom každé šetrí 1 kg neodpruženej váhy. Na diskoch sú obuté športovejšie pneumatiky Goodyear, ktoré stále disponujú označením C určeným pre úžitkové vozidlá. Ako pravá dodávka, aj túto je možné objednať s rôznym počtom sedadiel.

Ford Transit Custom MS-RT
Foto: Ford
Takmer pôvodný interiér

V interiéri dokážeme zmeny spočítať na prstoch jednej ruky. Pribudli športovejšie sedadlá s výraznejším bočným vedením, bohužiaľ, len v prvom rade. Pre tieto sedadlá zvolili výrobcovia ako čalúnenie látku, v kombinácií s koženkou. Okrem sedadiel vidíme nový športovo ladený volant. Týmto zoznam noviniek v interiéri tejto športovej dodávky končí.

Ford Transit Custom MS-RT
Foto: Ford
Ako elektro, ale aj diesel

Pri palete pohonov zostala automobilka pomerne štedrá a každý si tak príde na svoje. Komu sa žiada, k dispozícii je čisto elektrický pohon, ktorý autu dodáva výkon 210 kW (286 k). Ďalej je na výber plug-in hybridný pohonný systém. Jeho celkový výkon je na úrovni 171 kW (232 k). Pre konzervatívnejších zákazníkov tu je 110, alebo 125 kW turbodiesel EcoBlue s objemom 2 litrov. V tomto prípade je dostupná 8-stupňová automatická prevodovka, alebo 6-stupňový manuál. Zvoliť môžete pohon prednej nápravy, respektíve oboch náprav.

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Ford
Predchádzajúci článokZelené peklo sa dočkalo, Nürburgring dostane nový asfalt
Nasledujúci článokVyskúšali sme pick-up, ktorý zahanbí aj Hilux či L200