Domov News O dva mesiace príde nový model. Ten terajší je v zľave 11-tisíc...

O dva mesiace príde nový model. Ten terajší je v zľave 11-tisíc eur

Foto: startstop.sk, Jakub Šuplata

V júni sa dočká modernizácie. Na to, čo všetko sa v rámci faceliftu vylepší, si budeme musieť ešte chvíľu počkať, no aj súčasný model patrí medzi špičku vo svojom segmente. Aktuálne je navyše k dispozícii zaujímavá edícia s celkovým cenovým zvýhodnením viac než 11-tisíc eur.

Kia EV6 bola na trh uvedená v roku 2021. Facelift je po troch rokoch bežnou súčasťou životného cyklu väčšiny automobilov a rovnako to platí aj o tomto prerastenom elektrickom hatchbacku. O dizajnových či technických zmenách sa zatiaľ dostalo na povrch len málo informácií, takže zatiaľ môžeme iba hádať, akým smerom sa v automobilke vydajú. Kia aktuálne predstavuje nové modely s dizajnovým jazykom “Zjednotenie protikladov”, ktoré reprezentujú modely EV9, Sorento, K4 alebo koncept EV3. Len tak mimochodom, aj sériovej verzie konceptu EV3 sa dočkáme ešte tento rok.

Kia EV6
Foto: startstop.sk, Jakub Šuplata

Je preto veľmi pravdepodobné, že EV6 sa dizajnovými prvkami priblíži väčšiemu, 7-sedadlovému modelu EV9. Predné svetlomety by sa tak mali výrazne stenčiť a úpravami určite prejdú aj nárazníky a disky kolies. Podľa špionážnych fotografií sa zatiaľ zdá, že zadná časť prejde len kozmetickými úpravami. EV6 si tak pravdepodobne ponechá atypické tvarovanie svetlometov a vyššiu hranu batožinového priestoru. Multimédiá budú bežať na novom operačnom systéme. Niektoré zdroje uvádzajú, že Kia v modernizovanej EV6 použije lacnejšie LFP batérie, vďaka čomu by mohla výrazne klesnúť jej cena.

Kia EV6
Foto: startstop.sk, Jakub Šuplata
Výbava Wind

Súčasný model používa lítium-iónové batérie s kapacitou 58 alebo 77,4 kWh. Cenník EV6 aktuálne hlási cenové zvýhodnenie vo výške až 8 000 eur, ktoré platí pre všetky verzie. Pozornosť by sme však upriamili na edíciu Wind, ktorá má navyše výbavu v hodnote 3 300 eur zdarma. Kia EV6 Wind je dostupná aj v dvojmotorovom prevedení s výkonom 325 koní a pohonom všetkých kolies. Uprednostnili by sme však variant s jedným elektromotorom a pohonom zadných kolies. Jeho spotreba energie je totiž nižšia a poskytuje dlhší dojazd. Navyše výkon na úrovni 229 koní plne postačuje na prevedenie všetkých dynamických manévrov, ktoré na cestách budete potrebovať bezpečne urobiť.

Kia EV6
Foto: startstop.sk, Jakub Šuplata

Kia EV6 Wind má vo výbave tepelné čerpadlo aj systém manažmentu teploty akumulátora, vďaka čomu sa dokáže na zodpovedajúcej nabíjacej stanici nabiť naozaj rýchlo a taktiež prejde viac kilometrov aj zime. Nechýbajú tiež inteligentné Full-LED predné svetlomety s adaptívnym diaľkovým svietením, elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča s pamäťovou funkciou, čalúnenie sedadiel z umelej kože, funkcia vyhrievania zadných sedadiel, elektrická detská poistka, bezdrôtová nabíjačka na mobilný telefón, 7 airbagov, systém monitorovania mŕtveho uhla, 19-palcové kolesá, elektrické ovládanie dverí batožinového priestoru, navigačný systém či parkovacie senzory so zadnou parkovacou kamerou. Cena takto vybaveného auta je stanovená teraz na 46 990 eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 64

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJkia.sk
Predchádzajúci článokBravúrne. Testovali sme SUV, ktoré sa nám nechcelo vrátiť
Nasledujúci článokPredstavili najrýchlejšie akcelerujúce AMG v dejinách

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here