Domov News Nové BMW M2 CS je na ceste. Čo o ňom zatiaľ vieme?

Nové BMW M2 CS je na ceste. Čo o ňom zatiaľ vieme?

Foto: startstop.sk, Jakub Šuplata

Rodina ostrých modelov CS sa podľa všetkého opäť rozrastie. Najnovším prírastkom bude nové BMW M2. Toto o ňom zatiaľ vieme.

BMW M2 CS zažije znovuzrodenie už budúci rok. Informácia, s ktorou prichádza britský magazín Autocar, tam však nekončí. Novinka by totiž mala dostať poriadnu porciu výkonu, oveľa tuhší podvozok a aj agresívnejší výzor. Smutnou správou je, že príde o manuálnu prevodovku.

Prvá generácia modelu M2 CS sa mohla popýšiť pôsobivou dynamikou a inak tomu nebude ani pri jej nástupcovi. Zároveň sa očakáva, že druhá generácia prinesie celý rad vylepšení, vrátane zníženia hmotnosti či ešte lepšej ovládateľnosti. Pripravte sa preto na viacero karbónových prvkov. Podľa dostupných informácií totiž nové BMW M2 CS dostane karbónovú strechu, škrupinové sedadlá a z uhlíkových vláken bude pravdepodobne aj predný spliter či zadný spojler. Chýbať nebudú prepracované nárazníky s väčšími otvormi na nasávanie vzduchu, ostrejšie brzdy, disky kolies z ľahkej zliatiny a interiér bude vo veľkej miere zdobiť alcantara.

BMW M2 CS
M2 CS počas testov. | Foto: Autocar
Viac než 500 koní?

Podrobnosti o technických parametroch zatiaľ ostávajú zahalené rúškom tajomstva. Špekuluje sa však, že M2 CS možno vymení 3,0-litrový šesťvalec “B58” za príbuzný, no výkonnejší motor “S58”, ktorý používajú väčšie modely M3 a M4. Ak by sa tieto chýri ukázali ako pravdivé, teoreticky by nová M2 CS mohla mať výkon vyše 500 k.

Novinka bude k dispozícii výhradne so zadným pohonom, avšak na rozdiel od predchodcu z ponuky zmizne manuálna prevodovka. M2 CS tak kúpite len s osemstupňovým automatom. Pre mnohých ide o mierne sklamanie, keďže pred časom vedenie BMW M naznačilo, že manuálne prevodovky budú vo svojich modeloch ponúkať aj naďalej (pokiaľ budú rentabilné), avšak nové prevodovky už vyvíjať nebudú.

Len jeden rok výroby

BMW M2 CS by malo vojsť do produkcie v auguste 2025 a vyrábať sa bude po dobu jedného roka. Ešte predtým by si však modernizáciou mal prejsť štandardný model, ktorému by mal taktiež čiastočne narásť výkon. Na viacero podrobností o novom M2 CS si budeme musieť počkať, pričom premiéra sa odhaduje na august tohto roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutocar
Predchádzajúci článokCenová parita elektromobilov a spaľovákov už koncom roka? Toto je dôkaz
Nasledujúci článokNa svete sú prvé batérie s označením „made in Slovakia“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here