Kia predstavila modernizovaný Sportage. Najpredávanejší model značky v Európe má aktualizovaný dizajn exteriéru aj interiéru a okrem toho ponúka nové bezpečnostné a informačno-zábavné technológie. Kia Sportage bude po novom k dispozícii aj ako dieselový mild-hybrid.

Vyspelá mild-hybridná vznetová hnacia sústava EcoDynamic+ 48V v modeli Kia Sportage je prvou, ktorú značka uvádza na trh v rámci svojej celosvetovej stratégie elektrifikácie hnacích sústav. O pohone sme podrobnejšie písali v článku Mild-hybrid Kia príde tento rok. Kombinuje diesel a 48V elektromotor.

Kia sa tak stala prvým výrobcom, ktorý súčasne ponúka hybridnú, plug-in hybridnú, elektrickú aj 48-voltovú mild-hybridnú technológiu.Kia plánuje do roku 2025 uviesť na trh päť nových hybridov, päť plug-in hybridov, päť elektromobilov. Ešte predtým, v roku 2020, chcú predávať elektrické vozidlo na palivové články.

Modernejšie hnacie sústavy s novým polohybridným vznetovým pohonom EcoDynamics+

Sportage so 131-tisíc predanými kusmi tvorí približne štvrtinu celkových predajov značky v Európe. Po modernizácii ponúkne širšiu paletu motorov, vrátane novej mild-hybridnej dieselovej sústavy v spojení s 2,0-litrovým naftovým motorom. Táto kombinácia má  znížiť emisie CO2 o 4 % v rámci nového testovacieho cyklu WLTP.

Existujúci 1,7-litrový vznetový motor CRDi v modeli Sportage nahradí nový 1,6-litrový motor CRDi „U3“. Podľa automobilky ide o “najčistejší vznetový motor, aký kedy vyrobili”. Novinka sa bude ponúkať v dvoch výkonových verziách, a to buď 85 kW (115 k) alebo 100 kW (136 k). Druhý menovaný bude k dispozícii aj s pohonom všetkých kolies a dvojspojkovou 7-stupňovou prevodovkou.

Zmeny v interiéri a exteriéri

Modernizácia sa dotkla predných aj zadných nárazníkov, optiky hmlových svetiel, ale aj nových diskov z ľahkých zliatin. Tie bude automobilka ponúkať vo veľkosti od 16 do 19 palcov. V rámci doplnkovej výbavy bude v ponuke chrómové obloženie prahu dverí a kovové klzné dosky a tiež päť nových farieb karosérie.

Modernizovaný interiér prináša nový volant a infotainment, ako aj nové čierno-sivé dvojfarebné čalúnenie. Modely GT-Line budú v ponuke so sedadlami s dvojfarebnou čierno-sivou kožou alebo voliteľnou čiernou kožou s červenými prvkami.

Inteligentné bezpečnostné technológie a nové informačno-zábavné systémy

Faceliftovaná Kia Sportage prináša nové asistenčné systémy, ako je inteligentný tempomat s funkciou automatického spúšťania a vypínania motora, systém monitorovania okolia vozidla v rozsahu 360° na zjednodušenie manévrovania pri parkovaní a systém sledovania pozornosti vodiča. Európski zákazníci budú mať na výber dve verzie nového infotainmentu: so 7,0 alebo 8,0-palcovou „bezrámovou“ obrazovkou.

Zdroje: Kiastartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJKia
Predchádzajúci článokToto je ten najšialenejší benzínový motor. 4,2-litrový 48-valec v motorke!
Nasledujúci článokVolkswagen mieri do USA s piatimi upravenými autami.