Francúzska značka DS už dávnejšie potvrdila, že na Parížskom autosalóne predstaví svoj najnovší elektromobil. Toto SUV bude ako prvé používať platformu e-CMP.

DS už začiatkom mája potvrdilo, že od roku 2025 budú všetky ich nové automobily výhradne elektromobilmi a hybridmi. S touto informáciou značka potvrdila, že na autosalóne v Paríži, ktorý sa bude konať v prvej polovici októbra bude predstavený ich prvý elektromobil. Ak sa pozrieme na koncepty značky a takisto aj monopost Formule E, môžeme usúdiť, že práve tento model sa dostane aj do sériovej výroby a neostane iba pri koncepte.

Podľa dostupných informácií od portálu Auto Express sa má v Paríži predstaviť menšie SUV s označením 3 Crossback. Tento model ma byť prvým zástupcom koncernu PSA položeného na platforme e-CMP. Vývoj tejto platformy bol zahájený pred troma rokmi a ma byť určená pre malé elektromobily a podľa starších správ má táto platforma obsahovať batérie s kapacitou 50 kWh, ktoré budú umožňovať dojazd okolo 450 km.

Samotná značka DS sa má však s prehľadom stať prémiovejšou v rámci koncernu PSA a taktiež sa má stať priekopníkom v zavedení elektromobilov do svojho portfólia. Dôvodom má byť súčasná vyššia cena elektromobilov, ktorá je (čo sa týka prémiového segmentu) prijateľnejšia a až dôjde k zníženiu cien komponentov pre elektromobily budú rozdelené pre značky Peugeot a Citroёn.

S očakávaným príchodom DS 3 Crossback je zmieňovaný aj potenciálny konkurent v podobe Audi Q2 a podľa neoficiálnych informácií sa nemá jednať iba o zmenšeninu DS 7 Crossback ale pôjde o originálny model s vlastným charakteristickým dizajnom.

V ponuke DS potom môže nové malé elektrické SUV aj s pohľadom na súčasný trend nahradiť aktuálny trojdverový model DS 3, ktorý je momentálne najstarším zástupcom tejto značky.

2019 DS 3 Crossback SUV spied for the first drive | BETTER SUV!!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautocar.co.uk
Predchádzajúci článokMovies & Wheels: Bumblebee – nemý strážca, ktorý zachraňoval svet
Nasledujúci článokBlíži sa kabrio-leto. 7 áut hore bez do 5-tisíc eur