Na túto nie jednoduchú otázku má odpoveď však Nico Rosberg. Bývalí pilot Wiliamsu a Mercedesu AMG Petronas. Majster sveta formule 1 z roku 2016.

Pred pár dňami sa na sociálnej sieti instagram, pochválil novým prírastkom do garáže. Túšíte správne, človek ktorý na okruhu spálil v monopostoch tisíce litrov 120 a viac oktanového benzínu, je novým majiteľom „elektro-motocyklu“

Výrobca jeho novej „eko-stíhačky“ je firma Energica Motor. Spoločnosť má v portfóliu na výber z troch modelov. Výber Nica Rosberga padol na model z názvom EGO.
Samozrejme ide o zákazkový kúsok. Jedinečná konfigurácia je charakteristická výraznými farbami, popisom Mena bývalého pilota. Energica je prvá Talianska firma ktorá vyrába „high performing“ motocykle poháňané výhradne na elektinu.
Model Ego je najvýkonnejší z ponuky talianskej značky. Jeho výkon je 145 konských síl a 200 Nm. Z pokoja na stovku šprintuje pod 3 sekundy. Aj vďaka tomu krútiacemu momentu za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani niektoré malé autá. Ak však sledujete motoršport, formulu 1 alebo samotného šampióna roku 2016, určite ste túto informáciu zachytili.
Talianska energica však nieje jediná firma na trhu ktorá sa zaoberá motorkami na elektrický pohon. Spoločnosť Mankame Automotive z Indie pracuje na vývoji elektrinou pohánaného motocyklu. Výhoda tejto novinky nemá byť len slušná dynamika, ktorú elektrický pohon našepkáva, ale aj dojazd na jedno nabitie. Mankame Automotive sľubuje až 500 kilometrov.
Po Dizajnovej stránke sa taká veľká revolúcia ako v motorovom priestore, nekoná. Exteriér motocyklu má klasické proporcie. Tradičné a futuristické prvky podpísane na dizajne zaisťujú dobrý dojem. Poháňané je samozrejme zadné koleso.
Mankame EP-1 by mal stelesňovať športový cestný motocykel. Elektromotor bude dosahovať 54 koní a 180 NM. Hmotnosť motorky má byť iba 180kg . Maximálna rýchlosť bude viac ako 250km/h. Avšak zatiaľ ide len o projekt. Cena však bola stanovená pre model EP-1 na 13 000 dolárov.
V pláne do budúcna su aj slabšie deriváty, samozrejme aj lacnejšie. Firma sama uvádza, že objednávky eše nepríjma. Predpokladá sa, že dodávky prvých kusov budú v druhej polovici roku 2022

 

 

Racing My Electric Energica Missile On F1 Monaco GP Track | Nico Rosberg | eVLOG

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJEnergica
Predchádzajúci článok4. ročník BMW Meet už je za dverami!
Nasledujúci článokAudi Q8 odhalené.