Nový unikátny preplňovaný osemvalec s výkonom až 710 koní s manuálnou prevodovkou. Tento model však slúži ako pocta stíhačkám Spitfire, ktoré bojovali za Britské Kráľovské letectvo. Dámy a páni, reč je o Ford Eagle Squadron Mustang GT!

Tradícia špeciálnych úprav Fordov Mustang sa tiahne desaťročia dozadu. Tie sa následne predávajú po aukciách na celom svete a výťažok týchto aukcií neskȏr putuje na dobročinné, či charitatívne účely. Rovnakého osudu sa dočká aj najnovší počin tejto americkej automobilky. Tentokrát však pȏjde o poctu Britskému Kráľovskému letectvu RAF, ktoré tento rok oslavuje svoju storočnicu. Spolu s ňou bola v roku 1940 založená letka Eagle Squadron, v ktorej figurovali aj americkí piloti. Nová pozemná stíhačka dostala príznačný názov Ford Eagle Squadron Mustang GT.

Tento model stojí na základoch Fordu Mustang GT s 5,0-litrovým osemvalcom pod kapotou. Hlavné slovo však prebral paket Ford Performance, ktorý bol vyvinutý v spolupráci s úpravcom Roush. Okrem iného je súčasťou úpravy aj mechanický kompresor, ktorý produkuje maximálny výkon enormných 710 koní pri maximálnom krútiacom momente 826 Nm.

Upravená musela byť aj manuálna šesťstupňová prevodovka, ktorá prenáša všetok výkon na zadnú nápravu. Pridané boli taktiež aj adaptívne tlmiče so špeciálnou magnetovo-reologickou kvapalinou MagneRide. O ďalšie tlmiace zariadenia ako stabilizátory sa postarali ľudia z RTR Tactical Performance. Tento počin jazdí na 20″ kolesách RTR Aero 7, ktoré sú obuté do pneumatík Nitto NT555. Karbónové komponenty od spoločnosti RTR Vehicles dopomohli k rozšíreniu auta.

Interiér bol taktisto celý prerobený. Po otvorení dverí uvidíte celokožené sedadlá Recaro a okrem iných vecí aj radiacu páky, ktorá pochádza z komponentov najnovšej prúdovej stíhačky F-35 Lightning.

Automobil svoj debut zažil v predchádzajúcich dňoch na Festivale rýchlosti v Goodwoode. Samotný Ford sprevádzal profesionálny drifter Vaughn Gittin Jr. Podľa tlačovej správy tento drifter pomáhal s vývojom tejto stíhačky na štyroch kolesách.

Aukcia Fordu Eagle Squadron Mustang GT sa bude konať 26. júla vo Wisconsine pod záštitou Experimental Aircraft Association.

https://www.youtube.com/watch?v=aQRBbSh2Ums

Zdroje: Fordstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcarscoops.com
Predchádzajúci článokPredný pohon, zadný pohon, alebo 4×4? Zadokolka nie je len o driftovaní
Nasledujúci článokGoodwood: Vysoká škola šoférovania. Toto sú tie najdramatickejšie momenty!