Coupé SUV je momentálne veľkým hitom. Chytajú sa toho aj automobilky, na ktoré by sme to nikdy nepovedali, krásnym príkladom je Lamborghini Urus. Po novom sa do tohto segmentu vstupuje aj francúzska automobilka Renault s modelom Arkana.

Zatiaľ sa toto coupé SUV bude predávať len na ruskom trhu. Renault Arkana však ešte nie je v sériovej podobe, zatiaľ sa prezentuje len ako showcar. Podoba sa však už zásadne meniť nebude a Renault potvrdil, že predaj sa začne už budúci rok!

Rozmery, ktoré doposiaľ poznáme, počítajú s dĺžkou 4540 mm, šírkou 1800 mm a výškou 1570 mm. Arkana dostane aj pohon oboch náprav. Hovorí sa, že základom by mala byť platforma Dacie Duster. O motoroch zatiaľ automobilka nehovorí, no využiť by sa mohol dokonca aj najnovší benzínový agregát 1,3 TCe. Podľa francúzskych médií však majú vzniknúť dva totožné modely, no s odlišnou technológiou. Ruská verzia má stáť na základoch rumunskej koncernovej automobilky Dacie Duster. Modely pre iné krajiny budú využívať lepšiu platformu CMF. Pre francúzsku automobilku by to však nebolo prvýkrát, čo použili takéto riešenie. Doteraz sa v Rusku predáva model Kaptur, ktorý zdieľa technológiu aj základ s Dusterom.

Prvotným trhom bude práve ten ruský. Až neskôr sa objaví aj v iných častiach zeme. Francúzi tvrdia, že pôjde o globálny model a mohli by sme ho očakávať aj v strednej Európe. Do Európy Arkana dorazí pravdepodobne v roku 2020.

Automobilka zverejnila zatiaľ iba exteriér, ktorým láka svojich potencionálnych klientov na jeho kúpu. Ak by ste mali záujem, aktuálne má Arkana premiéru na moskovských doskách. Je vidno charakteristickú zadnú časť vozidla pre novodobé automobily francúzskej značky ako opticky spojené koncové svetlá, ktoré poukazujú na evolúciu rôznorodých prvkov automobilky v modernom automobilovom priemysle. Chýbať nebude názov modelu Arkana, ktorý je umiestnený na kufrovom veku.

Čo však znamená názov Arkana? Slovo je odvodené od latisnkého výrazu Arcanum, ktorý znamená tajomstvo. Taktiež sa používalo na označenie významných udalostí. Možno aj preto Renault neodhaluje hneď celé auto, ale len tajomne kufrovú časť.

Zdroje: Renault | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokToyota Corolla – znovuzrodenie príde čoskoro!
Nasledujúci článokTest Kia Ceed 1.6 CRDi: Golf má problém!