Ide o obľúbený model Volkswagenu, ktorý bol po dobu 54 rokov „odložený“ v garáži. Má ale majiteľ viac odvahy ako rozumu, keď zaňho pýta sumu 1 milión dolárov?

Volkswagen Beetle je jedným z najznámejších automobilov na svete s charakteristickým tvarom a dušou popovej kultúry. Toto auto nemeckého ľudu bolo pôvodne navrhnuté tak, aby sa stalo lacnou pohonnou silou krajiny. Teraz je ale jeho cenovka od prídavného mena „lacný“ na míle vzdialená. Má však hodnotu 1 milión dolárov?

Požadovaná čiastka za toto autíčko je 1 milión dolárov (865 000 eur). Síce je pravda, že chrobáky z čias, keď sa Lajka dostala do vesmíru, sa stávajú zberateľskými položkami, ale toto je prestrelené číslo. Aktuálne titul najdrahšieho predaného chrobáka sveta drží filmový Herbie, ktorý sa predal za približne 103 000 eur. A teraz príde niekto, kto našiel auto v garáži a pýta si milión?

Príbeh je pomerne skromný. V roku 1964 Rudy Zvarich kúpil do rodiny novinku od nemeckej značky vo Washingtone ako alternatívu v prípade, že sa mu jeho starý chrobák pokazí. Od roku 1957 pritom auto stálo v sklade. Keď teda Rudy kúpil toto auto, zdalo sa, že po 7 rokoch zabudnutia sa dočká vytúženej jazdy. K tej ale nedošlo, pretože Zvarichovo staré auto stále išlo a postupom času naňho pravdepodobne zabudol.

V roku 2014 zdelil autíčko Zverichov synovec. Keď doňho nasadol, zistil, že Beetle má najazdených iba 22 míľ a je nedotknutý. Všetko, čo je na vozidle, je úplne originálne a v perfektnom stave. Jednoznačne preto, lebo 50 rokov sa oňho nikto nezaujímal. Je to skoro akoby ho práve niekto vytiahol z obalu.

Takže stojí za tú cenu? Určite je to jeden z najoriginálnejších a najstarších VW Beetlov na svete, o ktorom ľudstvo vie, ale nemyslím si, že stojí za tak prestrelenú sumu. Napríklad minulý rok sa v Dánsku predal podobne „perfektný chrobák“ za 37 200 eur, takže je to ďaleko za nejakou pomyselnou hranicou.

Autíčko z Ameriky si zaslúži poctu, že vydržalo tak dlho, ale za toľko peňazí by si človek asi radšej kúpil také Porsche 918 Spyder alebo Koenigsegg Agera R alebo McLaren P1 alebo fakt veľkú vilu…

Zdroje: classiccars | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAlfa Romeo Castello: Čo vieme o veľkom charizmatickom SUV z Talianska?
Nasledujúci článokBMW i4 v roku 2021 zaútočí na Teslu! Zožne ďalší model v sérii Gran Coupe úspech?