Jeden z najrýchlejších a najžiadanejších modelov Mercedes-Benz, ktoré sa kedy vyrábali, sa objavil na predaj v Nemecku s cenou, ktorá jednoznačne zodpovedá jedinečnosti divokého vzhľadu. Reč je o unikátnom majstrovskom diele Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss.

Cenovka za tento prémiový model je, ako inak, vysoká – 3 milióny dolárov. Luxusný predajca Mechatronik GmbH má tento takmer 10-ročný kúsok s 4000 najazdenými kilometrami na predaj. Na stránkach inzerenta cenu ale nenájdete, pretože ju poskytuje na požiadanie. Záznam tretej strany však uvádza, že požadovaná cena je 3,36 milióna USD.

Keby ste chceli čisto nové auto, cena začínala na 750 000 eurách. Ale ako to býva pri väčšine extrémne raritných vozidiel, časom hodnotu naberajú. Koniec koncov, vždy sa nájde zberateľ či milovník značky, ktorý bude ochotný zaplatiť aj viac.

Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss naozaj nemôže mať každý. Nepravidelnému rastu ceny dopomáha fakt, že na celom svete bolo vyrobených iba 75 kusov tohto „rozležaného“ krásavca. Čím by ale mohlo byť pre budúceho majiteľa toto auto také príťažlivé?

Nemá žiadne čelné sklo, iba malé deflektory vetra, ale kabína v podstate zostáva úplne odkrytá. Je o 200 kilogramov ľahší ako predchádzajúce modely McLaren SLR, vďaka konštrukcii z uhlíkových vlákien a jeho „naspídovanému“ štýlu. Ďalším lákadlom Stirling Moss je jednoznačne slávny výfukový systém, ktorý pradie priamo za prednými kolesami.

Preplňovaná beštia s objemom 5,4 litra pod kapotou bola vylepšená zo 617 na 651 konských síl. Podľa tabuľkových údajov to umožňuje vozidlu vyštartovať na 100 km/h len za 3 sekundy. Maximálna rýchlosť sa vyšplhá až na 350 kilometrov za hodinu.

Stirling Moss je pomenovaný podľa britského vodiča pretekárskych vozidiel Formuly 1 a medzinárodných súťaží, ktorý sa umiestnil aj v sieni slávy Motorsport – Sir Stirling Moss. Ide o špeciálnu edíciu originálu Mercedes-Benz McLaren SLR. Je viac ako pravdepodobné, že nový majiteľ si toto zlato na kolesách ukryje do garáže ako trofej.

Zdroj: autoclassic.com | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokGolf a Passat budú minulosťou. Volkswagen chce od základov zmeniť názvy modelov
Nasledujúci článokEÚ sa nechtiac podarilo odhaliť, ako to je s hybridmi v skutočnosti