Prvá decembrová noc nám v hlavnom meste okrem prekvapenia v podobe snehovej nádielky priniesla aj (ne)prekvapenie v podobe chýbajúcich cestárov. 

V noci z 30. 11. na 01. 12. sa v Bratislave okolo 23:30 spustilo sneženie ktoré malo neblahé následky. Alebo by sme mohli povedať prekvapivé následky? Do redakcie nám prišlo niekoľko amatérskych videí a fotografií z hlavného mesta. Nebolo by na tom nič čudné, keby fotografie neznázorňovali neupravené cesty Bratislavy prekryté miestami vyše 2 cm súvislého snehu. Zarážajúce na tejto celej situácii je avšak reakcia, resp. oneskorenie cestárov, ktorí začali upravovať vozovku až po niekoľkých hodinách sneženia.

Okrem fotografií sme dostali aj videá:

Križovatka ciest Bajkálska-Trnavská v Bratislave
2:00 – cca 2h 30min od začatia sneženia.

1.12. Sneženie Bajkálska-Trnavská pre Startstop.sk

Rožňavská v Bratislave
2:26 cca 3h od začatia sneženia

1.12. Sneženie Rožňavská pre Startstop.sk

Niektoré cesty neboli plne upravené ani do 7:00 ráno. Preto sa nám vynára otázka. Budú takto cestári, ako aj všetky zložky starajúce sa o chod cestných komunikácií v hlavnom meste, postupovať s takou veľkou časovou odozvou?

Historicky sa môže zdať, že Bratislavčania sú zvyknutí na snehové kalamity už pri niekoľkých cm snehu. No žarty bokom. Čakať 3 hodiny, resp. v niektorých prípadoch aj 7 a viac hodín na úpravu komunikácie presahuje aj slovenské meradlá. A teraz si predstavte takúto (ne)reakciu v bežný pracovný deň. Vidíte pred sebou, aký neskutočný chaos by spôsobil tento v decembri neočakávaný meteorologický jav?

Dôvodom takýchto oneskorených reakcií môže byť okrem iného aj stále nezazmluvnená zimná údržba ciest a chodníkov. Mesto sa síce snaží údržbu zazmluvniť, no nie je trocha neskoro riešiť tieto otázky keď nám už “tečie do topánok”?

Zdroje: TA3 | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAudi SQ8 s dieselovým motorom odfotili úplne bez maskovania!
Nasledujúci článokGerman Cars Meeting spúšťa svoju stránku!