Ak chcete plug-in hybridné SUV, nemáte toho veľa na výber. No Mitsubishi Outlander PHEV je podľa čitateľov nemeckého magazínu OFF ROAD tým najlepším.

Zatiaľ čo model Eclipse Cross v uplynulých niekoľkých týždňoch pozbieral slušnú zbierku ocenení a prejavov uznania, jeho väčší súrodenec Outlander PHEV zapĺňa poličku svojimi vlastnými trofejami, medzi ktoré pribudlo okrem iných aj ocenenie od čitateľov nemeckého magazínu OFF ROAD, ktorí svojím hlasovaním v tohtoročnej ankete zaradili Outlander PHEV na prvé miesto v kategórii“ alternatívnych pohonov“.

Majster úspornej jazdy na 801,1 km zo Švajčiarska

Vo Švajčiarsku dokázal niekdajší kapitán švajčiarskych aeroliniek a „majster úspornej jazdy“ Felix Egolf prejsť s Outlanderom PHEV celkovo 801,1 km na jediné nabitie batérie a jedinú nádrž paliva.

Výsledkom trasy z Rothenburgu (v kantóne Lucerne) do Samnaun cez rakúsky Salzburg s celkovým prevýšením 6.000 m – typickým pre veľmi náročné jazdné podmienky vo Švajčiarsku – predstavovala priemerná spotreba paliva 5,47 l na 100 km a 1,21 kWh elektriny na 100 km. Plných 60 % z celkovej vzdialenosti dokázal pritom absolvovať výhradne na elektrinu. To znamená, že podľa novej metodiky WLTP dosiahol plug-in hybridný Outlander emisie na úrovni 46 g/km. Na druhej strane, ako sme sami písali, niektorí konkurenti boli nútení sa z európskeho trhu úplne stiahnuť.

EÚ sa nechtiac podarilo odhaliť, ako to je s hybridmi v skutočnosti

Ocenenie Green SUV of the Year amerického magazínu Green Car Journal

Outlander PHEV na autosalóne AutoMobility LA. v Los Angeles získal najvyššie uznanie v súboji s niekoľkými najväčšími svetovými dodávateľmi OEM a bol ocenený za to, že „posunul hranice v oblasti ochrany a vplyvu na životné prostredie pri zachovaní cien dostupných pre spotrebiteľov“.

„Dnešní záujemcovia o SUV čoraz viac volajú po hospodárnom cestovaní s nižšími dopadmi na životné prostredie bez toho, aby boli nútení obetovať štýl, pohodlie a pôžitok z jazdy všeobecne spojovaný so športovo úžitkovými vozidlami,“ uviedol Ron Cogan, redaktor a vydavateľ listu Green Car Journal a webu GreenCarJournal.com.

„Outlander PHEV od Mitsubishi tieto potreby spĺňa viac ako na výbornú vďaka svojmu pokrokovému sériovo-paralelnému plug-in hybridnému pohonu, schopnostiam jazdy čisto na elektrinu a mimoriadnej funkčnosti SUV. S prehľadom sa mu preto dostalo uznania Green SUV of the Year pre rok 2019,“ vysvetlil Ron Cogan.

Program oceňovania „zelených“ automobilov Green Car Awards magazínu Green Car Journal sa etabloval ako líder v oblasti hodnotenia environmentálne ohľaduplných vozidiel a výrobcov za ich výsledky a úspechy dosiahnuté v oblasti ekológie v automobilovom priemysle. 

V Európe bolo v období od januára do novembra 2018 predaných 21 634 vozidiel Outlander PHEV, čo predstavuje 22-percentný nárast oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho roka.

Zdroje: mitsubishi | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokChcete lacné auto? Dánska spoločnosť vám predá model bez dverí!
Nasledujúci článokAko môže voda zničiť motor vášho auta?