Toyota síce ešte stále neukázala Toyotu Supra v plnej svojej kráse, no pre fanúšikov si pripravila video, respektíve skôr zvukovú stopu motora v akcii. Aspoň niečo.

Po dlhých rokoch čakania sa čoskoro konečne dočkáme. Od oficiálneho odhalenia nástupcu legendárnej Toyoty Supra nás delí už len niekoľko týždňov a zdá sa, že japonská automobilka nás bude napínať do poslednej sekundy. Aktuálne sa rozhodla, že po oficiálnych zakamuflovaných fotografiách nám ukáže zvuk motora.

Toyota odkladala debut novej Supry snáď roky. No našťastie, oficiálne odhalenie je naplánované na autosalón v Detroite, ktorý svoje brány otvorí už 14. januára. Japonská automobilka ale svojich fanúšikov aj naďalej neprestáva provokovať a zverejnila šteklivé video.

Vďaka videu už oficiálne vieme, ako bude nová Supra znieť. No bystrému oku a uchu fanúšika určite neušlo niekoľko videí s prototypmi Supry v hlavnej úlohe. Tam bolo totiž možné zachytiť zvuk motora Supry už pred niekoľkými mesiacmi.

Supra znie to tak dobre, ako by ste mohli rozumne očakávať od moderného turbom fúkaného radového štvorvalca. Inak povedané, nepadnete zo zvuku do kolien, no rozhodne sa nie je na čo sťažovať.

Sound of Supra | NEW TOYOTA SUPRA

Čo už o Supre vieme?

Supra bude zdieľať techniku s novým mníchovským roadsterom BMW Z4, ktorý bol predstavený len nedávno. Novinka sa prvý krát svetu odhalila na Concours d’Elegance v Pebble Beach, kde ju osobne odprezentoval slovenský šéfdizajnér BMW Jozef Kabáň.

Zďaleka najzaujímavejšou verziou je M40i First Edition, ktorú poháňa typický radový šesťvalec s výkonom  250 kW (340 koní). BMW s týmto motorom dokáže z pokoja akcelerovať na rýchlosť 100 km/h za 4,6 sekundy. Ak Supra dostane rovnaký motor, môžeme zrejme očakávať veľmi podobné čísla. Okrem toho Z4 charakterizuje aj nízko položené sedadlo vodiča, nízke ťažisko a ideálne rozloženie náprav 50:50. Je ale otázne, do akej miery budú tieto autá podobné. Hoci Z4 je roadster a Supra coupé, automobilky určite nechcú, aby modely navzájom na sebe kanibalizovali.

Toyota očakáva, že nová Supra sa na svetových trhoch objaví v priebehu prvého polroka 2019.

Nová Toyota Supra sa konečne oficiálne ukáže na autosalóne v Detroite!

Zdroje: Carthrottlestartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Citroen Berlingo BlueHDi 130: Skutočne všestranný
Nasledujúci článokMercedes ukázal základnú verziu Géčka: G 350d príde ako kultivované SUV