Ubehli už takmer tri roky, odkedy z výrobnej linky zišiel posledný Land Rover Defender. Napriek tomu ešte stále nevieme, aký bude jeho nástupca. No zatiaľ máme k dispozícii prvú oficiálnu kamuflážnu fotografiu.

Zdá sa, že Land Rover sa dlho nedokázal rozhodnúť, akou cestou sa vlastne nástupca kultového off-roadu vydá. Pôjde len o vylepšený Defender s ohľadom na aktuálne emisné a bezpečnostné normy, ale aj dedičstvo predchodcu, alebo pôjde o úplne nový model, ktorý bude mať s predchodcom spoločné len meno? Medzitým Mercedes a Jeep svetu ukázali, aká taktika je najlepšia: urobiť niečo úplne nové, čo vyzerá ako to staré.

V roku 2019 by sme ale konečne mali dočkať, ako bude vyzerať ďalší Defender. Konkrétne nám to prezradilo americké zastupiteľstvo značky Land Rover, ktoré v príspevku na Facebooku ukázalo zakamuflovaný prototyp s popisom „Nerozbaľujte ho do roku 2019.“

Napriek tomu, že fotografia neodhaľuje takmer nič, s určitosťou môžeme povedať, že krabicoidný dizajn bude zachovaný. No rozhodne sa nedá očakávať, že si Land Rover pripravil niečo podobné, ako nová trieda G alebo Wrangler. Viac by sme sa o novinke mali dozvedieť 27. decembra, ako píše v dolnej časti obrázka.

Čo už vieme o novom Land Roveri Defender?

Výkonný riaditeľ automobilky Ralf Speth v rozhovore povedal, že prvotné testovacie prototypy vznikli už v roku 2017. Šéf JLR nás zároveň uistil, že nové auto bude „ešte viac schopné“ ako odchádzajúci Defender.

Nový Land Rover Defender bude mať hliníkovú karosériu postavenú na hliníkovom ráme a bude využívať diely z iných vozidiel Land Rover. Speth pokračoval a povedal: „Už pri Discovery sme použili modulárnu architektúru a prvky na zníženie hmotnosti, aby bolo vozidlo čo najlepšie ovládateľné. To isté spravíme aj s nástupcom Defendera, no ešte stále sa učíme.“

Zatiaľ nie je jasné, kde bude nový Defender vyrábaný, ale výkonný riaditeľ JLR UK Rawdon Glover naznačil, že výroba bude prebiehať v britskej fabrike Brown’s Lane.

Okrem uvedenia základného modelu plánuje automobilka predstaviť aj príbuzné modely, ktoré majú zahŕňať rôzne karosárske tvary. Hlavný marketingový riaditeľ automobilky Felix Bräutigam povedal pre britský Auto Express: „Jednou z vzrušujúcich vecí je, že nevytvárame len nasledovníka, ale štartujeme novú rodinu automobilov.“

Okrem toho, šéf dizajnu Gerry McGovern naznačil, že je v hre aj ultravýkonná verzia s prívlastkom SVR. Takéto auto by bolo vyvíjané novozaloženou divíziou Special Vehicle Operations a umožnilo by tak značke preniknúť na trhy, kde v súčasnosti dominuje Mercedes-AMG G 63. Je tiež pravdepodobné, že neskôr sa k rodine pripojí aj hardcore verzia Defender SVX, či dokonca luxusná verziu SVA, rovnako ako v prípade Range Rover SVAutobiography.

Očakáva sa, že nový Defender sa do showroomov dostane v roku 2020.

Zdroje: Autoexpress | Carthrottlestartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW M5 Competition verzus Mercedes-AMG E63 S: Vyhrať môže len jeden
Nasledujúci článokTest Citroen Berlingo BlueHDi 130: Skutočne všestranný