BMW radu 3 pre čínsky trh dostalo o 12 centimetrov viac a ako tomu býva zvykom. Automobil sa natiahol najviac v zadnej časti. Pasažieri sediaci na zadných sedadlách tak majú neporovnateľne viac komfortu, než doteraz.

Dalo by sa povedať, že je všeobecne známym faktom, pokiaľ predstavujete novú generáciu daného vozidla, tak určite s ním budete chcieť ísť aj na jeden z najväčších trhov sveta a tým pádom potrebujete extra miesto na zadných sedadlách. Týka sa to prevažne prémiovejších značiek. Kým na našich trhoch sa ponúkajú natiahnuté verzie iba pri luxusných a drahých limuzínach, tak v najľudnatejšej krajine sveta sú takéto vyhotovenia aj pri vozidlách o dve triedy nižšie. Jedným z ponúkaných modelov je aj BMW radu 3.

Bestseller z Bavorska s dodatkom Li sa na čínskom trhu predáva od roku 2012. Táto trojka však bola pred niekoľkými mesiacmi oficiálne modernizovaná a prešla (konečne) generačnou výmenou. Extra porcia centimetrov sa tak vracia do portfólia ponúkaných vozidiel na čínskom trhu. Sedan strednej triedy dostal o 12 centimetrov navyše, čo znamená, že vozidlo je aktuálne dlhé takmer 4,83 metra. Touto hodnotou tak začína predierať o segment vyššie, kde sa nachádzajú luxusnejšie autá.

Tak ako tomu bolo v minulosti, predĺženia sa dočkala celá zadná časť, respektíve priestor na zadných sedadlách. O miesto na nohy pre spolusediacich vzadu nebude núdza, no fotografie interiéru BMW zatiaľ ešte nezverejnilo. Bližšie nebola ani špecifikovaná ponuka jednotlivých pohonných agregátov.

Na zverejnených záberoch však vidíme verziu BMW 325Li, ktorá na prekvapenie zodpovedá európskemu modelu 320i. Pod kapotou sa (u nás) nachádza prepĺňaný dvojliter, ktorý je naladený 135 kW / 184 koní. Čína by mala mať na výber z viacerých benzínových motorov. Naopak, dĺžku karosérie si tu nezvolíte. Štandardná verzia BMW radu 3 sa tam totiž predávať vôbec nebude.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBratislava zažije od pondelka dopravný kolaps, prinášame podrobný prehľad!
Nasledujúci článokIkonické autá z Fast & Furious sú na predaj za smiešnu cenu!