Nie je to tak dávno, čo česká automobilka Škoda oficiálne potvrdila príchod nového modelu. Automobil, ktorý by mal zapadnúť do triedy mestských crossoverov bude predstavený už na tohtoročnom autosalóne v Ženeve. Jeho predlohou sa stal veľmi zaujímavý koncept Vision X, ktorý na rovnakom mieste automobilka prezentovala už pred rokom. 

V týchto dňoch sa podarilo českému magazínu Auto.cz nachytiť testovací prototyp modelu, ktorý pravdepodobne ponesie označnie Kosmiq, počas testovania. Fotografia je síce len jedna, no je z nej zrejmé, že sa jedná príve o testovací prototyp nového malého SUV. O automobile zatiaľ nie je veľa informácií, no už teraz je zrejmé, že ponesie techniku, ktorú majú jeho koncernoví súrodenci SEAT Arona či VW T-Roc.

Prototyp na fotografii nesie výrazné maskovanie, no ako je vidno, auto je podstatne menšie ako model Karoq. Škoda chce týmto automobilom zacieliť hlavne ma mladú klientelu a ľudí, ktorí hľadajú malé auto, no hachback či malé kombi nie je pre nich. Kosmiq by mal stáť na modulárnej platforme MQB, z čoho sa dá odvodiť aj ponuka motorov. Tá by mala pokrývať najmä litrové TSI, 1.5 TSI či dieslovú verziu 1.6 TDI. Bližšie informácie sa pravdepodobne dozvieme už v najbližších týždňoch, kedy bude automobilka Škoda postupne odhalovať viacero detailov.

Zdroj: Auto.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNissan koncept IMs je sedan, ktorý zaútočí na Teslu
Nasledujúci článokSieť čerpacích staníc sa rozrastá, na Slovensko prichádza Benzina
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.