Meno má spoločné so Švajčiarskym lyžiarskym strediskom, ale Engelberg Tourer Conecept bude na rozdiel od neho používať najnovšie elektrické technológie. Ktorý z dvoch menovcov sa stane obľúbenejším?

Japonská automobilka oznámila, že na ženevskom autosalóne, ktorý už v marci (onedlho) otvorí svoje brány, predstaví svoj nový koncept Engelber Tourer. Názov pochádza z prestížneho švajčiarskeho zimného strediska, takže by sme mohli pravdepodobne vidieť nejaký odraz v schopnostiach auta zdolať takýto terén alebo vo veľkosti. Z nákresov môžeme tiež vidieť neičo, čo sa javí ako súprava svetiel pre terénne vozidlá, upevnené na vrchu strechy.

Aj keď s ukážky konceptu SUV nemôžeme posúdiť krivky vozidla, celkovo tvar auta pripomína koncepciu e-Evolution, ktorá sa prvý krát objavila na autosalóne v Tokiu. Pohľad na predok naznačuje, že by sa mohlo jednať o  „blikajúcu tvár“. Nie, nejedná sa o žiadne indiánske meno, ale trend, ktorý v automobilovom priemysle v posledných rokoch zažíva rozmach.

Mitsubishi sľúbilo, že toto SUV sa zameria na technológie novej generácie a zvýšenú elektrickú výkonnosť. Aj keď.. Spoločnosť zatiaľ vôbec neupresnila špecifikácie ohľadom konceptu e-Evolution z roku 2017, takže zatiaľ sa jedná o mačku vo vreci.

Našťastie unikla aspoň informácia, že SUV-čko Engelberg bude poháňané pomocou troch vysokorýchlostných elektromotorov napájaných vysokokapacitným akumulátorovým systémom. Aj toľkoto prívlastkov môže mať jedna pohonná súprava. Motory by mali byť zdokonalené systémom e-Evolution s pohonom všetkých kolies a súčasným vektorovaním krútiaceho momentu a aktívnym ovládaním.

Už v minulosti sme mohli vidieť aktuálnu formu takýchto systémov a pevne verím, že Mitsubishi sa čoskoro ozve a predstaví svetu plnohodnotné SUV s ekologickým pohonom. Nový dizajnový jazyk pre budúce modely SUV by sa mohol stať ťahačom zákazníkov, teda ak nebude zbytočne predražené.

„E-Evolution nemusel utne prezrieť výrobný model,“ povedal operatívny riaditeľ Trevor Mann po debute posledného kocenptu. Takže v podstate je možné, že Mitsubishi bude aj naďalej používať svoje koncepty SUV ako spôsob náhľadu budúcich dizajnérskych a technologických prvkov. Ohľadom modelu Engelberg budeme vedieť povedať viac už 5. marca 2019.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRenault Clio 2019, odhalená revolúcia z oboch strán!
Nasledujúci článokOpel Combo Van, váš nový kompaktný služobník!