SEAT sa pripravuje na veľtrh Mobile World Congress, špičkové globálne podujatie z oblasti mobilných komunikačných technológií a konektivity. Španielska automobilka si tak pripravila svetovú premiéru.

Na veľtrhu Mobile World Congress predstaví v pondelok 25. februára Luca de Meo, predseda predstavenstva automobilky SEAT, štúdiu automobilu, ktorá bola podľa slov značky “vyvinutá ako platforma mobility”.

“Mobilita sa mení a naša rola výrobcu automobilov a poskytovateľa mobility sa mení s ňou. Musíme byť schopní organizovať a poskytovať nové platformy, ktoré budú kľúčovými hráčmi v mestách budúcnosti. SEAT je hlboko involvovaný v rozličných projektoch tohto druhu a MWC je perfektnou scénou, na ktorej ich môžeme predstaviť svetu,” povedal tajnostkársky Luca de Meo.

5G Connected Car

Okrem toho má SEAT v pláne spolu so spoločnosťou Telefónica spustiť pilotný test ‘5G Connected Car’. Ide o iniciatívu, ktorá umožňuje komunikáciu medzi autom, okolitou infraštruktúrou a inými vozidlami. Práve tento prvok sa pokladá za jeden z najdôležitejších faktorov prechodu na plne autonómnu dopravu.

Okrem toho budú na veľtrhu MWC aj tímy XMOBA a Metropolis:Lab, ktoré patria dcérskym spoločnostiam SEAT-u. Tieto firmy sa špecializujú na vývoji inteligentných riešení pre zlepšenie mestskej mobility.

V expozícii španielskej značky môžeme nájsť podrobnosti o pokroku, ktorý dosiahol projekt autobusu s flexibilným grafikonom Bus On Demand. Cieľom projektu je zlepšenie efektivity verejnej dopravy službou adaptovanou podľa potrieb užívateľov. To isté sa týka aj služby zdieľania jázd, ktorá vzájomne prepája účastníkov a umožňuje užívateľom združovať sa pri ceste do práce a späť. Obe služby budú čoskoro testované v španielskej Barcelone.

Nové talenty

Španielska atomobilka sa plánuje zúčastniť aj medzinárodného technologického podujatia pre podnikateľov a start-upy 4 Years From Now (4YFN). Cieľom účasti je prilákať najnovšie talenty v oblasti technológií budúcnosti.

Projekt Start4big, prvá prierezová otvorená digitálna iniciatíva, ktorú podporujú Aigües de Barcelona, Caixabank, Naturgy, SEAT a Telefónica, je zameraná na vyhľadávanie dobre etablovaných medzinárodných start-upov vyvíjajúcich prelomové pilotné programy pre oblasť zážitkov zákazníkov. Zástupcovia Start4big budú návštevníkov z podnikateľského sektora informovať o nových výzvach a posmeľovať ich k účasti na budúcich vlnách inovácií.

Zdroje: SEAT | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Citroen C5 Aircross BlueHDi 130 8AT, najlepší podvozok v segmente?!
Nasledujúci článokBMW M140i Finale Edition – Posledný mohykán v dobe downsizingu