PICK-UP od Peugeotu ?!

Francúzsky výrobca Peugeot už dlhých 12 rokov neuviedol na trh žiadny nový model pick-up. Pravdou je, že takýto typ auta je v našich končinách netradičný. Ťažké pick-upy sa v oveľa väčšej miere vyskytujú v severnej Amerike, kde majú dokonca významné miesto v kultúre. S predajom nového Peugeot Pick Up začne automobilka na africkom trhu.

Peugeot sľubuje spoľahlivý model

Peugeot sa týmto modelom na africkom trhu zaradí medzi drvivú väčšinu áut s dieselovým pohonom. Vozidlo dosiahne maximálnu rýchlosť okolo 160 km/h a spotreba sa bude pohybovať medzi 6,5 a 7 l/100 km. Záleží na zvolenom pohone kolies. Vozidlo meria takmer 5 metrov a radí sa do segmentu kompaktných pick-upov. Nový Pick Up má pod kapotou 2,5 litrové dieselové turbo s výkonom 115 koní. Motor poháňa zadná náprava alebo všetky kolesá prostredníctvom päťstupňovej manuálnej prevodovky. Na korbu sa naskladá náklad ťažký viac ako 800 kilogramov. Dĺžka korby je 1,4 metra.

Peugeot Pick-Up ako Nissan Navara

Peugeot prichádza na trh s týmto modelom ako svojou novinkou. Francúzi však získali od čínskej firmy Nissan Auto práva na Nissan Navara. Na začiatku roka bol tento model spájaný so sťažnosťami majiteľov na lámanie vozidla na polovicu. Do výbavy tohto pick-upu patria základné detaily elektrického ovládania okien, manuálnej klimatizácie, ABS, zadné parkovacie senzory či airbagy. Toto je štandardná výbava ktorú mal aj čínsky model. Francúzska automobilka dodala pick-upu novú čelnú masku so symbolom leva a rozdielne predné a zadné svetlá.

Predaj odštartuje v septembri

Peugeot Pick Up so svojim jednoduchým názvom zamieri na africké trhy už na konci leta. Cenník pre tento model ešte nepoznáme. Čínsky model odštartoval  predaj v prepočte na 13 tisíc eurách.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNissan a jeho divízia NISMO
Nasledujúci článokMercedes-Maybach ECHO ešte ostrejší koncept!