Onedlho to bude rok, čo španielska automobilka CUPRA, donedávna len športová divízia SEATu, ohlásila samostatnosť. Od zmieneného počinu môžeme očakávať najmä väčšiu exkluzivitu jednotlivých modelov, no hlavne voľnejšie ruky pri ich vývoji. A že má CUPRA ruky skutočne voľné dokáže jej narodeninové prekvapenie.

Automobilka si totiž k 22. februáru pripravila exkluzívnu digitálnu prieméru konceptu, ktorý ukáže jej hlavné smerovanie na najbližšiu dobu. Ako sme vás už nedávno informovali, pôjde o odvážne rezaný crossover. Jeho línie budú natoľko dynamické, že automobil bude určený pravdepodobne prioritne pre ľudí, ktorí chcú vytŕčať z radu a neboja sa experimentovať. Čo bude hlavnou prednosťou “malého” narodeninového dačeku, ktorý si zástupcovia značky CUPRA dajú?

Rýchlosť, dynamika extravagancia. Presne tieto tri pojmy budú spájať automobil, ktorý chce do svojho segmentu priniesť niečo nové. Samotní zástupcovia automobilky vkladajú do prototypu veľké nádeje už len pre to, že pôjde o kompletne svojbytný model. Znamená to, že CUPRA si novinku postavila od základov na overenej platforme od koncernu. Ďalšou významnou výhodou vozu, ktorý podľa niektorých indícií ponesie meno Terramar, je, že dizajnovo nebude vychádzať zo žiadneho z už existujúcich modelov automobilky z Pyrenejského polostrova. Po SEAT Leon CUPRA a Ateca CUPRA tu teda budeme mať už v poradí tretí model, ktorý dostane gény španielskeho športovca.

„Táto štúdia predstavuje syntézu atribútov značky CUPRA. Je to zvláštny a jedinečný automobil s nápadným, modelovaným dizajnom a vyžaruje energiu, s ktorou značka vyvíja novú generáciu vozidiel.“ Aj tieto slová výkonného riaditeľa, Wayna Griffithsa, naznačujú, že skutočne pôjde o unikátne vozidlo. Celosvetová premiéra prototypu bude pravdepodobne už počas autosalónu v Ženeve. V digitálnej podobe si osdvážne SUV budeme môcť pozrieť už tento mesiac, konkrétne 22. februára. Že sa je skutočne na čo tešiť, dokazuje aj menšia ochutnávka zadnej časti vozu, ktorou automobilka láka svojich prívržencov. Tá dokazuje, že auto so sebou prinesie odviazaný dizajn, ktorý ponesie prvky talianskych prémioviek.

Zdroj: SEAT | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMichael Schumacher už údajne roky chodí. O jeho zdravotnom stave sa aj tak vie minimum
Nasledujúci článokTest Ford C-Max Sport 1,0 Ecoboost, rodinný športovec?
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.