Posledná tvorba z dielne LEGO pozostáva z 1471 jednotlivých kúskov, ktoré Vás zároveň pobavia aj zaneprázdnia. Chceli by ste mať takúto hračku doma?

Spoločnosť LEGO vydala v posledných rokoch niekoľko slávnych zmenšenín modelov automobilov, ako je napríklad Porsche 911 GT3 RS Technic kit, či nedávno predstavený Creator Expert Aston Martin DB5 Jamesa Bonda, ktorý má aj vyhadzovacie sedadlo. 

Najnovší model by sme ale mohli označiť za zatiaľ najlepšiu zostavu značky LEGO, alebo aspoň za jednu z najpresnejších. Jedná sa o klasický Ford Mustang Fastback z roku 1967, ktorý je najhorúcejšou súčasťou edície LEGO Creator Expert Series.

Miniatúrna replika bola vyvinutá v spolupráci s Fordom. Svalmi posiate auto je tónované v tmavo modrej farbe s dvoma pretekárskymi pruhmi  a má kolesá s piatimi lúčmi. Skladá sa z 1471 jednotlivých kusov, ktoré by Vás mali zamestnať na niekoľko dní. Tento LEGO Mustang meria 13 centimetrov na dĺžku, je 5 centimetrov široký a 3 centimetre vysoký.

 

Zatiaľ čo niektoré predchádzajúce zmenšeniny nevyzerali veľmi presvedčivo v porovnaní so skutočným autom, replika ikony americkej sily vyzerá pôsobivo a detailne aj v „tehličkovom stave“. Má pracovné riadenie, funkčné dvere a zavesenie kolies, odnímateľnú strechu, starostlivo a detailne prepracovaný blok V8 s batériou – tým ale nekončí.

Reálne Bugatti Chiron poskladané zo stavebnice Lego. Vie aj jazdiť!

Na motore je vidno všetky hadičky či vzduchový filter, a v interiéri sa nachádzajú klasické sedačky, rádio a konzola s riadiacou pákou. Tento mini „prístroj“ si môžete dokonca prispôsobiť pomocou voliteľných doplnkov, ako je kompresor, zadný spojkový kĺb, svalnaté výfukové potrubie, predný spojler a aj nádrž na báze dusíka.

Kufor je pre LEGO panáčikov plnohodnotným batožinovým priestorom. Zdvihnúť zadnú nápravu pre získanie skromného vzhľadu auta môžete tiež. Autíčko si potom dokončíte odtlačkom mriežky so znakom Mustang, GT emblémy a veľký výber poznávacích značiek.  Lego Creator Expert Ford Mustang bude na predaj už od 1. marca 2019 za približne 132 EUR.

Ford Mustang je jedným z najznámejších a najikonickejších vozidiel v histórii automobilového sveta. Dať ho do zmenšenej podoby bol veľmi dobrý nápad, pretože tento model pôjde určite na dračku. Nemôžeme sa dočkať, čo vymyslí spoločnosť z čias nášho detstva nabudúce!

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKvôli testom WLTP pošle Audi zrejme svoje motory do šrotu!
Nasledujúci článokZoznámte sa s prvým AWD Porsche 356 Coupe na svete.