Domov News Každé Volvo od roku 2019 bude elektrifikované!

Každé Volvo od roku 2019 bude elektrifikované!

Volvo oficiálne oznámilo plán kompletnej elektrifikácie svojich modelov

Švédska automobilka má na svojom konte už mnoho prvenstiev a hlavne bezpečnostných prínosov pre automobilový svet. Podľa jej vyhlásenia budú od roku 2019 v jej ponuke všetky modely disponovať okrem spaľovacieho motoru taktiež aj elektromotorom.

Takéto vyhlásenie doposiaľ nevyhlásila žiadna konvenčná automobilka. V praxi to bude vyzerať asi tak, že pri konfigurácií nového vozidla budete mať na výber buď čisto elektrický pohon, Plug-In hybrid alebo Mild hybrid. Čiže na klasické rozdelenie konfigurátora na Diesel a Benzín môžte zabudnúť. Znamená to jednoducho úplný koniec čisto spaľovacích áut od Volva. Volvo tak opäť raz mení históriu!

Håkan Samuelsson, CEO automobilky. „Ľudia elektrifikované vozidlá žiadajú stále viacej a my na tento trend chceme reagovať. Teraz bude len na preferenciách kupujúcich, aký druh elektrifikovaného vozidla si vyberú,“ 

V tejto súvislosti automobilka ďalej prezradila že v období 2019 až 2021 predstaví päť úplne nových elektromobilov a z toho dva budú patriť priamo pod Polestar. Môžeme sa tak tešiť na ďalšiu priamu konkurenciu Tesly!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPorovnanie Škoda Karoq vs. SEAT Ateca
Nasledujúci článokNové Audi A6 príde v roku 2018