Domov News Salzburg F1 – Aktuálne

Salzburg F1 – Aktuálne

Red Bull Ring – klobásy, kroje a formula

Veľká cena Rakúska. Ďalší podnik v seriáli F1 v rakúskom Salzburgu  na okruhu už asi 5 x premenovaného Osterrreich ring. Poznáme ho aj pod menom A1 ring. Naposledy Red Bull ring.  Domáca trať pre Red bull v kvalifikácii priniesla nebezpečné momenty a o to väčšie emócie. Už zo začiatku sa  ukázali staré hriechy z Baku. Hamilton nepredýchal svoju kolíziu s Vettelom, kde sa chlapci hrali na tvrdého a tvrdšieho. Mali by si však podať ruky. Ale po kvalifikácii  na Red Bull ringu Hamilton odmietol podať ruku Sebovi Vettelovi. Taký malý športovo–osobnostný trapas…. Ale poďme späť na Red Bull ring. Negatívnu zásluhu na štartovacom poli má na svedomí Romain Grosjean, ktorému monopost Haas odmietol poslušnosť cca 2 minúty pred koncom kvalifikácie. Takže poďme na Red bul Ring. Začína sa pretek. Žiadna dráma, všetko ide ako naplánované. Vzrušenie prinášajú posledné kolá. Poradie Bottas, Vettel, Ricciardo, Hamilton. Vettel sa síce snaží, ale na Bottasa, ktorému sa rozpadávajú zadné Michelinky, jednoducho nemá. Luis nebezpečne ohrozuje Dannyho Ricciarda na Red Bulle. Ale ktovie čo sa stalo – Ricciardov  Red Bull (asi prešiel na kvalifikačný režim) hravo útok Mercedesu prežil.

Vyhlasovanie víťazov mal pod patronátom Martin Brundle, niekdajší pilot F1, ktorý nechcel porušiť tradíciu Dannyho Ricciarda a nadpil si šampanského z topánky austrálskeho jazdca. Najviac sa asi tešil z miesta na stupňoch víťazov austrálčan Danny. Napriek kuvičím hlasom je pohonná jednotka Renaultu asi konkurencieschopnejšia ako sa vo všeobecnosti tvrdí, aj keď je premaľovaná do farieb Tag Heuer.

Nabudúce nás čaká povestná strieborná skala v Anglicku – domáca trať Luisa Hamiltona. Uvidíme, či mu nejaký outsider nevytrie kocúra. Alebo bude všetko inak?

Z boxovej uličky

Sezóna 2018 pre Renault. Keďže sa na Red Bull ringu v Renaulte objavil adept z F2 Sergej Sirotkin, ktorý odkrúžil prvý tréning, vznikajú špekulácie o ďalšej sezóne, ktorá podľa kuloárnych rečí by mala mať zostavu spomínaného jazdca a Fernanda Alonza. Všetko je to neoficiálne. Ale je isté, že za Sirotkinom stoja najväčšie ruské banky. Nad Nikom Hulkenbergom visí otáznik, iba ak by prijal ponuku MacLarenu, ktorý stále rieši problém motorov Honda, prípadne hľadá nového dodávateľa. Treba dodať, že Sirotkin je bohužiaľ na chvoste bodovaného poľa v F2.

Stajňa Wiliams zatiaľ nemá náhradu za odchádzajúceho Felippeho Massu. Potrebovali by skúsenejšieho jazdca, ako je Lance Stroll, ktorý si svoju účasť v stajni sám platí.

Celkové poradie po dnešnej veľkej cene:

Poradie Jazdec Tím Body
1 Sebastian Vettel Ferrari 153
2 Lewis Hamilton Mercedes 139
3 Valtteri Bottas Mercedes 111
4 Daniel Ricciardo Red Bull 92
5 Kimi Räikkönen Ferrari 73
6 Max Verstappen Red Bull 45
7 Sergio Pérez Force India 44
8 Esteban Ocon Force India 35
9 Carlos Sainz Toro Rosso 29
10 Felipe Massa Williams 20

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSUV od Ferrari, ktoré nemalo nikdy výjsť už naberá na realite. Dočkáme sa ho do roku 2021?
Nasledujúci článokPrvá sériová Tesla Model 3 je už na cestách!