Príchod ostrej verzie nového SUV GLB sme očakávali s napätím. Sen sa stal realitou a nemecká automobilka svetu ukazuje výkonné GLB 35 so štandardnými úpravami športovej divízie.

Nové SUV Mercedes GLB sa svetu predstavilo iba prednedávnom. Svoju klientelu chce zaujať prevažne kompaktnými rozmermi a s možnosťou až 7-miestnej verzie. Na trh však prichádza aj nový hráč s označením AMG GLB 35 4Matic. Tá dodá rodinnému SUV pár koní navyše, agresívnejší vzhľad a taktiež aj prepracovanejší podvozok.

GLB 35 bude charakteristické odlišnou mrežou chladiča, športovým bodykitom a v základe bude disponovať 19“ kolesami. Na výber však budete mať aj 20“, či 21“. Tie sú však za príplatok. V interiéri sa bude nachádzať multifunkčný kožený volant, spojené displeje palubovky a infotainmentu, ako sme tomu u Mercedesu zvyknutí. Verzia AMG však bude mať aj kožené čalúnenie alebo karbónové doplnky na dverách a palubnej doske.

Mercedes-AMG GLB 35 bude mať prepracovanejší podvozok s novými ramenami na prednej náprave pre vylepšenie stability v zákrutách a riadením. Za príplatok do vozidla môžete osadiť aj adaptívny podvozok, štandardom bude riadenie s premenlivým účinkom posilňovača a posílená bude aj brzdová sústava vozidla so štvorpiestikovými strmeňmi AMG.

Kúzla sa diali aj pod kapotou. Dvojlitrový benzínový štvorvalec je momentálne naladený na 225 kW / 306 koní a 400 Nm. Sedemmiestna verzia dokáže z pokoja na pomyselnú hranicu 100 km/h zrýchliť v priebehu 5,2 sekundy a maximálna rýchlosť je elektricky obmedzená na 250 km/h. Prevodovka bude už v základe automatická, osem stupňová a k sľúbenej rýchlej akcelerácií dopomôže aj pohon všetkých štyroch kolies 4Matic.

Netreba zabudnúť aj na dvojicu jazdných režimov Eco a Sport. Tie budú nahradené novou funkciou Slippery. Tá bude slúžiť na jazdu po mokrej ceste. Okrem iného bude možnosť voľby medzi režimami Comfort, Sport, Sport+ a Individual pre vlastné nastavenia jednotlivých častí auta. Chýbať nemôže ani funkcia launch control.

Nový Mercedes-AMG GLB 35 4Matic sa oficiálne ukáže na autosalóne vo Frankfurte. K oficiálnym predajcom by sa prvé kusy mali dostať začiatkom budúceho roku. Cena zatiaľ nie je známa, no o štandardnom GLB sme už písali skôr.

2020 Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC | Driving, Interior, Exterior

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJdaimler.com
Predchádzajúci článokM-kových kombíkov sa nedočkáme. Svet chce totiž rýchle SUV
Nasledujúci článokTest Nissan Micra IG-T100 N-Sport – škaredé káčatko vyrástlo do krásy