Tohtoročný autosalón v Ženeve (marec) sa v stajni Ferrari niesol v znamení slávnostného odhalenia nového modelu Ferrari 812 Superfast, nástupcom známeho modelu F12 Berlinetta.

Tento taliansky tátoš v sebe ukrýva 6,5 litrový 12-valec s výkonom 588 kW (800 k) a maximálnym krútiacim momentom 718 N.m. To z neho robí aktuálne najrýchlejšie vozidlo Ferrari s motorom uloženým vpredu.

Pre nový model to vyzeralo veľmi sľubne, keď dopyt po vozidle je taký obrovský, že Ferrari výrobu vozidla musela pred dvomi mesiacmi pozastaviť z dôvodu vyčerpania výrobnej kvóty. Z plánovanej 5-ročnej výroby tak má Ferrari údajne objednávky na 7,5 roku.

Lenže aj taký gigant akým je Ferrari sa môže dostať do nelichotivej situácie. Nedávno sa z talianskeho Maranella totiž dostal príkaz stiahnuť všetky vozidlá Ferrari 812 Superfast naspäť do továrne, dokonca aj tých predvádzacích, či tých, ktoré si už našli svojho majiteľa. Ferrari zatiaľ neposkytla konkrétne informácie, šepká sa však, že sa jedná o problém s prednou nápravou. Keďže sa Ferrari odhodlalo k tomuto radikálnemu kroku, môžeme predpokladať, že sa nejedná o žiadnu maličkosť.

Kedy sa vozidlá dostanú k svojim majiteľom je zatiaľ otázne a ani pracovníci Ferrari na túto otázku nevedia odpovedať, keďže stále nie je známa závažnosť problému. My len dúfame, že inžinieri z Maranella problém čoskoro vyriešia a vozidlá Ferrari 812 Superfast továreň opustia v čo najkratšom čase.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST – BMW 316d
Nasledujúci článokDetailing ako práca- keď máte šťastný deň.