Domov News Ford predstavil faceliftovaný Ranger aj nové úžitkové modely

Ford predstavil faceliftovaný Ranger aj nové úžitkové modely

Segment úžitkových modelov je pre automobilky veľmi zaujímavý. Do pozornosti sa dostal aj v značke Ford. Podarí sa mu zaujímavými novinkami osloviť naše firmy?

Importér značky Ford, spoločnosť Summit Motors Slovakia, na trh uvádza hneď tri zaujímavé novinky: Ford Transit, Ford Tourneo Custom vo verzii mild-hybrid a Ford Ranger.

Hybridná dodávka

Začnime novinkou, ktorá odpovedá na požiadavky dnešnej doby. Praktická kompaktná dodávka Ford Tourneo Custom, ktorá je zaujímavou alternatívou na distribúciu tovaru v meste, dostala mild-hybridnú techniku. Tourneo Custom je tak vôbec prvým vozidlom vo svojej kategórii, ktoré v tomto segmente trhu ponúkne 48-voltovú technológiu mild-hybrid. Na pohon vozidla  slúži 2,0-litrový vznetový štvorvalec EcoBlue, ktorému pomáha štartér generátor (11 kW). O dostatok energie sa stará kompaktný lítium-iónový akumulátor s kapacitou 10 Ah. Možno očakávať, že podobne ako v prípade iných modelov, táto kombinácia prinesie nielen lepšie reakcie na pokyn plynovým pedálom, ale aj zaujímavú úsporu paliva. Akú? O tom sa plánujeme presvedčiť v redakčnom teste. Ford modelu Tourneo Custom doprial aj prepracovaný štvorvalec 2,0 EcoBlue, ktorý prinesie úsporu paliva až 6 percent. Motor bude k dispozícii aj s výkonom  136 kW (185 k) a krútiacim momentom 415 Nm.

Ford Transit

Transit je pre automobilku kľúčovým modelom. Je totiž najefektívnejšou dodávkou Ford v histórií. Nová verzia prichádza s modernizovaným 2,0 litrovým vznetovým motorom EcoBlue, v porovnaní s predchádzajúcou generáciou prinesie zníženie spotreby paliva až o 7 %. Automobilka rozširuje aj paletu jeho výkonových alternatív. K doterajšej zostave s výkonom 77, 96 a 125 kW (105, 130 a 170 k) a pridáva variant s výkonom 136 kW (185 k) a krútiacim momentom 415 Nm. Novinkou je tiež technológia mild-hybrid kombinovateľná s motorom 2.0 EcoBlue. Tento pohon v mestskej premávke vyprodukuje až o 8 % menej emisii CO2.

Transit prináša novinky nielen v prípade palety motorov. Pochváliť sa môže napríklad aj zvýšeným užitočného zaťaženia o 80 kg. Prispela k tomu nová hliníková kapota, nové kolesá, modifikácia výfukového potrubia, nová kompozitná deliaca priečka a taktiež  prepracovaná kabína vodiča. Podobne ako  v prípade osobných modelov, Ford doprial technologické novinky aj modelu Transit. Medzi najdôležitejšie patria nový adaptívny tempomat s technológiou aktívneho brzdenia so schopnosťou reagovať aj na chodcov a cyklistov, automatický parkovací systém Ford tretej generácie, predná kamera so 180 stupňovým monitoringom. Tranzit dostane pre segment úžitkových automobilov skutočný unikát. Na výber bude k dispozícii aj s novou 10-stupňovou automatickou prevodovkou.

Ford Ranger

Poslednou novinkou, ktorú si Ford na túto jeseň pripravil, je omladenie najpredávanejšieho pick-upu v Európe. Ranger prináša novinky predovšetkým v oblasti techniky. Nová generácia vznetového štvorvalca  2,0 EcoBlue má maximálny výkon 157 kW (213 k) a najvyšší krútiaci moment až 500 Nm. Motor bude na výber buď so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, alebo 10-stupňovou automatickou prevodovkou, ktorú automobilka montuje napríklad aj do aktuálnej generácie legendárneho športiaku Mustang.

Okrem nového srdca vozidlo má širokú paletu bezpečnostných technológií. Napríklad adaptívny tempomat s technológiou aktívneho brzdenia, ktorý reaguje aj na chodcov a cyklistov, systém na udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu, nové xenónové reflektory s LED denným svietením, alebo zabudovaný systém KeyFree. A keďže bol Ranger vždy autom pre poriadnych chlapov, už koncom roka ponuku modelového radu osvieži športová verzia Raptor.

Nový Ford Ranger Raptor – do Európy prichádza nový rival

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSUV sú stále v kurze: Pozrite sa, ktoré Slováci najviac obľubujú
Nasledujúci článokVolkswagen plánuje zmenu hierarchie svojich značiek. Doplatí na to Škoda?