Domov News Otvorili národné motokárové centrum, je len kúsok od Bratislavy

Otvorili národné motokárové centrum, je len kúsok od Bratislavy

Na Slovensku slávnostne otvorili nový motokárový komplex. Nachádza sa hneď vedľa okruhu SLOVAKIA RING pri Orechovej Potôni.

Slovenské motokárové centrum je tak najnovším prírastkom areálu Slovakia Ring a svojho otvorenia sa dočkalo 10. októbra za prítomností významnej delegácie. Pásku slávnostne prestrihli Jean Todt, prezident Medzinárodnej automobilovej federácie FIA, Dušan Koblišek prezident Slovenskej asociácie motoristického športu a Jozef Gönci, štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Samotný motokárový okruh má dĺžku 1172 m príčom šírka dráhy je 7 m. Štandardne sa bude jazdiť v protismere hodinových ručičiek. Nová trať ponúkne až 5 spôsobov klasického jazdenia a 2 možnosti súbežného jazdenia. Samozrejmosťou je aj profesionálny kamerový a registračný systém s časomierou či kvalitné osvetlenie.

Jean Todt počas príležitosti otvorenia odovzdal novému okruhu najvyššiu licenciu CIK FIA pre organizovanie medzinárodných motokárových podujatí. Prezident FIA zároveň povedal: „Som veľmi rád, že takýto komplex na Slovensku vznikol. Každý motoršport sa totiž začína práve na motokárových okruhoch a tie sú základom pre výchovu mladých talentov. Zároveň takéto zariadenia významne prispievajú k zlepšovaniu zručností vodičov a tým k znižovaniu nehodovosti na cestách.”

Pri preberaní licencie prezident Slovenskej asociácie motoristického športu Dušan Koblišek pripomenul, že práve v spolupráci so SAMŠ chce komplex ponúknuť priestor na výchovu ďalších generácií automobilových pretekárov.

Trať bude pre mladé talenty prvým skutočne profesionálnym zázemím na Slovensku. Prvé ostré preteky odštartujú už tento víkend počas finále Slovenského kartingového pohára. Po skúšobnej prevádzke dostane od budúceho roka priestor aj široká verejnosť, ktorá bude mať k dispozícii kvalitné a výkonné motokáry na prenájom. Všetky ďalšie podrobnosti bude centrum zverejňovať na stránke www.slovakiaring.sk. Oficiálna prevádzka a teda prvá sezóna Slovenského motokárového centra sa začne na jar budúceho roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSsangYong Korando sa vracia a konkurovať chce Škode Kodiaq!
Nasledujúci článokFord Galaxy a S-Max prešli faceliftom, aký bude ich ďalší osud?