Domov News Úspešný Huracán: Za päť rokov doručilo Lamborghini cez 14-tisíc kusov

Úspešný Huracán: Za päť rokov doručilo Lamborghini cez 14-tisíc kusov

Zdroj: Lamborghini

Superautá od exkluzívnych výrobcov ako Lamborghini si nemôže dovoliť len tak hocikto. Napriek tomu sa ale práve značka s býkom v znaku teší veľkému záujmu. Bestsellermi sú modely Huracán a Urus.

Napriek tomu sa ale práve značka s býkom v znaku teší veľkému záujmu. Nie je to len SUV Urus, ktorého predaje sú veľmi úspešné. Od spustenia výroby “baby” superšportu Huracán v roku 2014 nedávno uplynulo presne päť rokov. Za toto obdobie vyšlo z produkčnej linky 14 022 exemplárov v najrôznejších konfiguráciách. V porovnaní s masovými autami ako je Volkswagen Golf či Dacia Duster je to samozrejme drobné číslo. Avšak pre takto exkluzívny športiak sú to skvelé výsledky. Pod šesťcifernú sumu začínajúcu dvojkou sa za nový kus nedostanete, čo znamená, že zákazníci zvyčajne patria do najvyššej vrsty. Jeho predchodcovi, teda Lamborghini Gallardo, to trvalo jednu celú dekádu.

Za svoje úspechy vďačí Huracán dnes už vzácnemu receptu. Spolu so sesterským Audi R8 používa atmosférický desaťvalec, ktorý je v súčasnosti na trhu unikátny. Konkurenčný výrobcovia ako Ferrari a McLaren totiž ponúkajú iba prepĺňané, či hybridné agregáty. V prospech zúrivého býka tiež hralo predstavenie viacerých variantov. Rok po uvedení to bola otvorená verzia Spyder, neskôr slabšie LP580-2 s pohonom zadných kolies. Rekordné Performante prišlo v roku 2017, a vo februári sme spoznali vynovené EVO s množstvom vylepšení. Konkrétny kus so sériovým číslom 14 022 oblieka šedý matný lak Grigio Titans, a poputuje do Kórei.

V prvej polovici roku 2019 doručila automobilka Lamborghini zákazníkom celkovo 4553 vozidiel. Oproti rovnakému obdobiu minulého roku to znamená až 96 percentný nárast.
Viac ako 1200 z nich boli práve Huracány. Dvanásťvalcová vlajková loď Aventador sa aj napriek svojmu veku stále teší veľkej obľube. Za šesť mesiacov si našlo domov 649 kusov.
Skvelý atmosférický motor V10 5,2 FSI plánuje firma použiť aj v prípade nástupcu. Prísne emisné normy má údajne spĺňať vďaka spolupráci s elektromotorom. Ten však pravdepodobne skôr ako o dva roky predstavený nebude. Do budúcna sa špekuluje aj nad príchodom plne elektrického štvordverového športiaku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠkoda už testuje elektrické SUV. Obliekla ho do kabátu Tiguanu
Nasledujúci článokAko nekúpiť vytopené auto a nenechať sa oklamať?!