Domov News Vzniká automobilový megakoncern? O spojení jednajú PSA a FCA!

Vzniká automobilový megakoncern? O spojení jednajú PSA a FCA!

Už dlhšie sa špekuluje o tom, že sa koncerny PSA (Peugeot, Citroën, Opel, DS) a FCA (Fiat, Chrysler) spoja. Posledné správy naznačujú, že sa jednania blížia k úspešnému rozuzleniu.

O vzniku automobilového megakoncernu sníval už Sergio Marchionne, ktorý sa ho nedočkal. Jeho idea však zjavne nezapadla prachom. Ak sa správy o spojení firiem PSA a FCA naplnia, vznikne štvrtá najväčšia automobilka na svete. Cieľom spojenia je samozrejme predovšetkým šetrenie nákladov na vývoj nových technológií a zdieľanie celých platforiem. Takéto spojenie dáva logiku, nastupujúca éra elektromobility totiž v oblasti zdieľania ponúka priam nekonečné možnosti.

Fanúšikom jednotlivých automobiliek samozrejme dúfajú, že si jednotlivé značky udržia vlastný charakter a identitu. A ich túžby môžu byť nielen naplnené ale dokonca výrazne prekročené. Ak totiž bude spolupráca jednotlivých značiek fungovať, môžeme sa dočkať modelovej akcelerácie jednotlivých značiek. Ušetrené náklady totiž môžu automobilky presmerovať do oblasti dizajnu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokČeskí policajti dostali do služby luxusné hybridné BMW radu 7!
Nasledujúci článokTest Kia ProCeed: Ani kombík nemusí byť voľbou čisto z rozumu