Domov News Mitsubishi Space Star prešiel faceliftom, zaujme najmä prednou maskou

Mitsubishi Space Star prešiel faceliftom, zaujme najmä prednou maskou

Hoci na náš trh automobilka uviedla Space Star iba nedávno, vo svete patrí k tradičným modelom automobilky. Mitsubishi aktuálne na trh uvádza jeho omladenú verziu.

Space Star

Na prepracovanú edíciu modelu Space Star sme narazili na oficiálnych stránkach importéra Mitsubishi v Thajsku. Vďaka technickej spoľahlivosti patrí Space Star, ktorý sa tam predáva pod menom Mirage, medzi veľmi obľúbené autá. Podľa očakávania preto automobilka k zmenám pristúpila skôr s rozvahou. Spoľahlivej techniky sa zmeny dotkli iba minimálne, výrazný posun cítiť predovšetkým na omladení dizajnu karosérie, ktorá teraz korešponduje s ostatnými modelmi Mitsubishi.

Nová maska aj reflektory

Najzásadnejšou premenou prešla predná časť vozidla. Prevzala prvky dizajnového jazyka Dynamic Shilt s tradičnou maskou chladiča po stranách lemovanou masívnymi chrómovanými lištami. Nový je aj čiastočne lakovaný predný nárazník a umiestnenie hmloviek. Budúcich majiteľov určite poteší, že predné reflektory ako aj zadné skupinové svetlá môžu byť osadené LED technikou. Inak sa toho na karosérii veľa nezmenilo, stále je to teda na praktickú stránku zameraný päťdverový hatchback. Podľa očakávania do ponuky pribudli dve nové farby karosérie (biela a žltá) a nové disky kolies s priemerom 15 palcov.

Space Star

Útulnejší interiér

V kabíne je zmien na prvý pohľad menej. Nové sú ale kvalitnejšie plasty aj poťahy sedadiel a tiež nový multimediálny systém s dotykovou obrazovkou s uhlopriečkou 7 palcov. Z pohľadu množstva sprostredkovaných údajov je dôležité, že nový systém obsahuje aj funkcie Apple CarPlay a Android Auto. Pod prednou kapotou zmeny nečkajte. Aj naďalej budete vyberať z dvojice benzínových motorov.  Základný má objem 1,0 litra, maximálny výkon 52 kW (71 k) a najvyšší krútiaci moment 88 Nm. Výkonnejší z dvojice trojvalcov má objem Q1,2 litra, maximálny výkon 59 kW (80 k) a najvyšší krútiaci moment 106 Nm. Základnou prevodovkou je v obidvoch prípadoch päťstupový manuál, výkonnejší motor je za príplatok k dispozícii aj s bezstupňovým automatom CVT.

Mitsubishi Space Star teda aj po omladení zostane autom pre pragmatika, ktorý ocení spoľahlivú techniku, rozumnú cenu a dlhú záruku. Podarí sa mu vďaka omladeniu dizajnu výraznejšie osloviť aj našich motoristov?

 

Nočná mora vodičov, stredopruhári na D1: Ako správne jazdiť na diaľnici?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokCitroën spustil predaj C5 Aircross plug-in hybrid, štát vám prispeje
Nasledujúci článokAko správne porovnať povinné zmluvne poistenie skôr, než ho uzatvoríte