Domov Elektromobilita Od nedele sa doprava na diaľnici D2 môže dočasne výrazne skomplikovať. Rátajte...

Od nedele sa doprava na diaľnici D2 môže dočasne výrazne skomplikovať. Rátajte s tým pri plánovaní svojej cesty

Na reguláciu dopravy v problematickom úseku D2 bude zrejme využité aj prenosné dopravné značenie. Foto: NDS

Očakávané komplikácie súvisia so zavedením elektronického mýtneho systému v Českej republike. Ten bude spustený od nedele a mnohí dopravcovia naň ešte stále nie sú pripravení. Preto sa na D2 smerom do Česka môžu tvoriť veľké kolóny kamiónov a autobusov.

Na komplikácie, s ktorými treba počítať na diaľnici D2 od nedele 1. decembra, pravdepodobne však až od večera, upozorňujú vodičov aj bratislavskí dopravní policajti. Problémy budú súvisieť so zavedením elektronického mýtneho systému v Českej republike.

Mnohí zahraniční a aj slovenskí dopravcovia sa do nového systému ešte stále nezaregistrovali. Bez registrácie a príslušnej mýtnej jednotky sa však na české diaľnice a niektoré cesty 1. triedy od večera nedostanú. Budú tak síce môcť spraviť aj priamo na hraniciach, to však s veľkou mierou pravdepodobnosti povedie k vytváraniu rozsiahlych kolón.  Doprava smerom do Českej republiky môže preto kolabovať.

Doprava na diaľnici D2 smerom do Česka sa zrejme od nedele dočasne skomplikuje. Foto: NDS

S kolónami, ktoré sa tam budú tvoriť už rátajú aj policajti, ktorí pred nimi vodičov varovali. Zároveň prisľúbili, že v kritickom úseku bude nasadených viac hliadok, ktoré budú na premávku dohliadať a v prípade potreby ju aj regulovať tak, aby sa podarilo zachovať prejazdnosť pre osobné vozidlá aspoň v ľavom pruhu.

Dopravu budú regulovať aj pomocou prenosného značenia a pri tvorbe kolón budú vodiči nákladných vozidiel odkláňaní na odstavné parkovacie plochy hraničného priechodu a blízkej čerpacej stanice. Ak si to situácia v cestnej premávke bude vyžadovať, nákladná doprava bude odklonená na cestu I/2 smerom na Kúty – Holíč – Hodonín alebo Kúty – Holíč – Skalica – Sudoměřice.

Od Rohožníka jednoduchšie

A v súvislosti s diaľnicou D2, respektíve s prípojnou cestou k nej, čaká motoristov ešte jedna dôležitá zmena. Zmodernizovaná cesta spájajúca Malacky a Rohožník sa od pondelka 2. 12. stane oficiálne cestou druhej triedy. Po komunikácii teda budú môcť premávať bežne nákladné automobily a využiť ju na pripojenie sa na diaľnicu D2 cez nájazd v Malackách. Podrobne sme o tejto ceste písali len nedávno:

Čítajte viac: Dnes dali do užívania cestu s najkvalitnejším povrchom na Slovensku

Na jej vozovke je špeciálny cementobetónový povrch, ktorý by mal pri plnom zaťažení vydržať viac ako 30 rokov. Tento povrch bol zvolený s ohľadom na to, že mnohí prepravcovia túto cestu využívali ako prípojnú cestu na diaľnicu D2.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPáčil by sa vám kultový Jaguar E-Type ako elektromobil?
Nasledujúci článokCybertruck Elona Muska nie je na smiech! Podporu mu vyjadrila dokonca aj automobilka Škoda
Pracujem ako motoristický a technologický novinár už 17 rokov. Počas nich som spolupracoval s denníkom Národná obroda, časopisom Brejk, portálom Autoserver a najdlhšie, vyše 14 rokov, s týždenníkom Plus 7 dní. Zároveň som prispieval do niekoľkých odborných médií a som členom slovenskej poroty Auta roku. V oblasti automotive ma zaujímajú hlavne nové technológie a ekonomické trendy.