Domov News Nový Rapid je realitou. Zatiaľ však len pre jediný trh…

Nový Rapid je realitou. Zatiaľ však len pre jediný trh…

Zdroj: Motor1
10. októbra sme Vám priniesli článok, v ktorom sme informovali o plánoch Škody s označením Rapid. Ako dobre vieme, na našom trhu si tento model už nekúpime a jeho miesto nepriamo prebrala Scala. Avšak nie každý trh je rovnaký, a preto nebolo možné malý kompakt priniesť všade. Sú štáty, kde je Rapid natoľko obľúbený, že si ho automobilka nemohla dovoliť vyškrtnúť z ponuky. 

Práve takýmto štátom je aj Rusko, kde sa „lacnejšia“ Octavia teší veľkej obľube. Dokonca takej, že Škoda pred pár dňami oficiálne predstavila druhú novodobú generáciu Rapidu. Už vopred bolo známe, že sa novinka výrazným spôsobom bude inšpirovať práve našou Scalou. Okrem toho mali ostať proporcie auta nezmenené, čo sa napokon aj potvrdilo. Rapid druhej generácie teda prináša prednú časť, ktorá je výrazným spôsobom odvodená od Scaly. Jediným rozdielom je pravdepodobne len mierne prepracovaný otvor v okolí hmloviek.

Zdroj: Motor1

Zadná časť prináša taktiež odvolávku na Scalu, no v tomto prípade museli byť svetlá prispôsobené proporciám vozu. Dá sa teda povedať, že zadok sa viac podobá na Kamiq. Najzásadnejšou zmenou, ktorú mal nový Rapid priniesť mala byť karoséria typu sedan. Škoda našťastie odpustila od týchto plánov, a tak staro-nový model zostáva s karosériou liftback.

Moderna sa nedotkla len exteriéru vozu, ale taktiež aj jeho interiéru. Ten sa nesie v novom jazyku Škody, kde je dominantou voľne stojaci displej. Rapid taktiež prináša aj digitálny prístrojový štít, čo je pre tento model absolútna novinka. Okrem toho sa modernizácie dotkla aj vyhrievaného volantu, ktorý teraz vychádza z toho, ktorý automobilka predstavila v novej Octavii. Novinkou je aj vyhrievané čelné sklo. Nakoľko sa nových vecí na palube Rapidu nachádza pomerne dosť, Škoda si musela ustrážiť jeho cenu na približne rovnakej úrovni.

Z toho dôvodu sa pod kapotou nachádza atmosférický agregát 1,6 MPI s výkonom 66 respektíve 81 kW. Jeho hlavnou kombináciou má byť 5-stupňový manuál, ale na výber za príplatok bude aj automat. Niektoré informácie dokonca hovoria o tom, že v budúcnosti by sa nový Rapid mohol dočkať aj motoru 1,4 TSI. DO predaja sa novinka dostane už relatívne krátko po predstavení. V showroomoch ju budú môcť zákazníci vidieť už v prvom štvrťroku 2020.

Nová Octavia je tu! Prináša veľa vylepšení a je opäť triedou sama pre seba

Zdroj: motor1

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNákladiak v Bratislave, vletel v plnej rýchlosti do čerpacej stanice
Nasledujúci článokAudi modernizuje ďalší ostrý model: Facelift už aj pre RS5
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.