Nissan chystá obnovu modelových radov, prevažne zo segmentu SUV. Dočkáme sa úplne nového crossoveru, ktorý už však nebude na cenovej hodnote modelu Leaf ale o čosi vyššie.

Nissan sa v priebehu dvoch rokov stane automobilkou, ktorá bude ponúkať najnovšie portfólio vozidiel v Európe. Za posledné dva roky sa svetu ukázala nová Micra, výkonnejší elektromobil Leaf a na jeseň tohto roku sa svetu predstavil nový Juke. Ten si svoju kontroverziu a extravagantnosť stopercentne zachoval.

V nasledujúcich dvoch rokoch sa dočkáme novej generácie populárneho SUV Qashqai a X-Trail. Túto informáciu pre portál Autonews Europe potvrdil šéf Nissan Europe, Gianluca de Ficchi. Do pol roka by sa svetu mal ukázať nový X-Trail a na jeseň roku 2020 Qashqai. Zdroj z Nissan Europe potvrdil aj to, že v novej generácii Nissanu Qashqai už dieselový agregát nenájdeme. Namiesto toho do ponuky príde hybrid a plug-in hybrid. Vzhľad nového Qashqaia sa bude niesť v koncepte IMQ. K videniu bol tento rok vo švajčiarskej Ženeve.

Najžhavejšou novinkou však bude nový elektrický crossover. Názov modelu zatiaľ ostáva zahalený rúškom tajomstva, no bude vychádzať z konceptu Ariya. Oficiálne predstavenie bude na prelome rokov 2020/2021. Elektromobil bude disponovať súborom najnovších asistenčných systémov ProPilot 2.0, ktorý umožní jazdu po diaľnici v jednom pruhu bez toho, aby musel mať vodič ruky na volante. Stále však bude musieť sledovať dianie na ceste. Nissan tak bude monitorovať bdelosť vodiča. Japonská automobilka tento systém už využíva na domácom trhu v modeli Skyline.

Tento elektromobil však rozhodne nebude patriť medzi lacnejšie varianty elektrovozidiel. Už teraz s výrazným predstihom príchodu na európsky trh potvrdil cenové rozpätie od 50.000€ až do 70.000€. Na základe aspoň prvotnej cenovej kalkulácie môžeme predpokladať, že pôjde o hlavného konkurenta pre Ford Mustang Mach E.

Nissan brings the future of mobility to CES 2020

TEST Ssangyong Tivoli 1.5 GDI Turbo 4×4 – Ako keď Kolumbus objavil Ameriku

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJnissannews.com
Predchádzajúci článokPozrite sa, ako to vyzerá s rozostavanými diaľnicami na konci roku 2019
Nasledujúci článokTest Hyundai Kona Hybrid, jazdí za menej ako päť litrov