Každý držiteľ vodičského oprávnenia by mal vedieť, aká maximálna povolená rýchlosť by sa mala na jednotlivých úsekoch dodržiavať. Niektorí “inteligentný” jedinci ale nemajú potrebu starať sa o svoju bezpečnosť, nie to ešte o okoloidúcich. 

Z príspevkov Polície Slovenskej republiky vieme, že aj keď Vám rodí žena v aute a slušní policajti vám spravia zrýchlený doprovod do nemocnice, pokuta si na vás počká. Ľudský prístup ešte neumrel, ale treba vždy konať zodpovedne. Pozrime sa ale na popieračov Zákonov, ktorí zrejme vyviazli tiež iba s pokutovým bločkom v ruke.

Červeník je rýchly úsek sám o sebe. Žiadne nepríjemné zákruty, široká cesta.. Možno niekoho nabudí práve toto. Pravdu povediac si nemyslím, že vodič čiernej Audi nejako pociťoval, že ide skoro 200 kilometrovou rýchlosťou. (Áno, aj to je výhoda prémioviek a limuzín).

Cestní piráti prichytený pri čine
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Škodovky sú na našich cestách najčastejším zjavom. Preto niet divu, že policajný radar zachytil na úseku Červeník vozidlo Škoda idúce 215 km/hod. Kto vie, možno len vypaľoval DPF filter, možno si niečo dokazoval. Len by ma zaujímalo, či mu za takéto prekročenie rýchlosti policajti zobrali aj vodičské oprávnenie.

Cestní piráti prichytený pri čine
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Vodič Škody Superb tiež nie je výnimkou, keďže v obci Kúty prekročil rýchlosť o 42 km/hod. Táto cesta je veľmi frekventovaná, je na nej hustá premávka vozidiel, pohybujú sa po nej chodci aj cyklisti.

Cestní piráti prichytený pri čine
Zdroj: Polícia SR – Trnavský kraj

Ďalší odvážny exemplár namerali na diaľnici D1 pri Trnave, kde je od 05:00 do 19:00 maximálka stanovená na 110 km/hod. Tento vodič si vo svojej rýchlosti “určite danú značku nevšimol cez hustú hmlu”. Výnimočne je to ale jedinec, čo si nezapína hmlovky a neoslepuje vozidlá za sebou.

Cestní piráti prichytený pri čine
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Na tejto fotografii, ktoré vám za pár stoviek s radosťou policajná hliadka vyhotoví tiež, je zrejme synovec Fittipaldiho. Cesta zo Šamorína cez okolité dediny je relatívne nová, s dobrým asfaltom a bez zákrut. Tento vodič si to určite všimol, keďže okresku použil zjavne ako vzletovú dráhu. Uznávam, že aspoň tých sto metrov pred dedinou začal brzdiť.

radar
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Čo by ste robili, keby do vás takýto idiot nabúral, v horšom prípade niekoho zranil? Najlepšie by bolo zrejme zvýšiť sadzobník pokút, pretože ak má niekto takýto vo vačku 800 €, môže kľudne lietať ďalej. Alebo by bolo lepšie zvýšiť maximálnu povolenú rýchlosť? Oplatí sa to kvôli tým pár vodičom, ktorí si na to zo svojim autom trúfnu?

Cestní piráti prichytený pri čine

TEST Opel Astra 1,4 Turbo CVT – fakt celkom slušné auto

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes-AMG GLE 63 S Coupé 2021 prichádza, pokorí Audi či BMW?
Nasledujúci článokZmyselná športovosť v podaní nového Hyundai i20