Spoločnosť LEGO vytvorila v kockách už veľmi veľa automobilových ikon. Niektoré z týchto kúskov zahŕňajú aj repliky v skutočnej veľkosti. Ich najnovšou tvorbou je veľmi podrobná 960-dielna verzia modelu Fiat 500.

LEGO Fiat 500
Zdroj: LEGO

500 vozidiel, ktoré boli v roku 1957 zavedené do výroby, sa rýchlo stali jednými z najznámejších automobilov, ktoré kedy Taliansko vyrobilo. Aj keď fanúšikovia Ferrari a Lamborghini môžu mať úplne iný názor. Teraz model bude dostupný ako legová stavebnica.

Fiat 500-vka sa stala veľmi úspešným modelom, hlavne vďaka svojim módnym guľatým tvarom, malým rozmerom a nízkej cene. Za 18 rokov produkcie vyšlo z výrobných pásov viac ako 3 500 000 exemplárov a dokázali doslova postaviť veľkú časť Talianska.

LEGO Fiat 500
Zdroj: LEGO

Fiat 500 bol v roku 1975 nahradený model Fiat 126, ktorý sa predával súbežne s modelom 500 od roku 1972. V roku 2007, 50 rokov od zahájenia výroby pôvodného modelu, bol uvedený na trh nový retro model s rovnakým označením, ale konštrukčne veľmi odlišný.

Teraz si ale pôvodný model zobralo do parády LEGO. Balenie obsahuje realistické detaily vrátane nosiča batožiny s kufrom, podrobným interiérom, otváraním strechy, dverí, kapoty a aj batožinového priestoru.

LEGO Fiat 500
Zdroj: LEGO

V skutočnosti sa pri otvorení zadnej kapoty naskytne pohľad na malinký dvojvalcový motor zo všetkými hadicami a dôležitými súčiastkami. Pod prednou kapotou sa zasa odhalí rezervná pneumatika, zatiaľ čo interiér zostal verný originálu v zjednodušenom prevedení a s ručnou riadiacou pákou.

LEGO Fiat 500
Zdroj: LEGO

V súlade s talianskym dedičstvom je súprava vybavená skldacím stojanom a štetcom, paletou farieb a maľbou automobilu pre slávnym rímskym Koloseom. Autíčko je viac ako 10 centimetrov vysoké, 22 centimetrov dlhé a 10 centimetrov široké. Je navrhnuté pre deti od 16 rokov.

Zatiaľ čo niektoré autíčka sú napájané batériami a diaľkovým ovládaním, spoločnosť je hrdá na to, že táto zberateľská položka bude poháňaná iba čistou fantáziou a kreativitou.

LEGO Fiat 500
Zdroj: LEGO

Ceny budú závisieť určite od danej krajiny, v ktorej sa bude auto predávať. V USA by cena tejto malej Fiatky mala začínať na 89,99 dolárov a bude k dispozícii priamo v LEGO Stores alebo v internetovom obchode.

TEST: Mazda CX-30 – je fajn, že tu ešte máme hladké motory

Zdroj: LEGO

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHybridná beštia. Volkswagen ukázal nadupaný Touareg R
Nasledujúci článokNový Citroen Ami môžete šoférovať aj bez vodičáku a stojí 6000 eur