Domov News Koronavírus: Obmedzíme cestovanie, Maďari budú parkovať zdarma

Koronavírus: Obmedzíme cestovanie, Maďari budú parkovať zdarma

koronavírus

Igor Matovič na dnešnom zasadnutí vlády navrhne prijatie uznesenia obmedziť počas Veľkej noci voľný pohyb osôb, a to už od 8. apríla do 13. apríla, s výnimkou ciest do a zo zamestnania, nákupu, návštevy lekára, pobytu v prírode v rámci okresu, pohrebu príbuzného, starostlivosti o príbuzného či susedskej výpomoci. Dôvodom je koronavírus.

Občanom sa premiér poďakoval, že doterajšie opatrenia dodržiavajú a koronavírus sa preto u nás šíri menej. Boj však podľa jeho slov ešte neskončil, hoci sa Slovensko s epidémiou nového koronavírusu v porovnaní s ostatnými krajinami zaraďuje do rebríčka najlepších opatrení. “Stav, ktorý sme dosiahli tým, že rešpektujeme opatrenia, že si uvedomujeme zodpovednosť, že sme spolupatriční, že ľudia si navzájom šili rúška, keď druhí si ich ušiť nemohol, nás doviedol na absolútnu špičku na svete,” doplnil.

Bývalá ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská v tejto súvislosti vysvetlila, že návšteva seniorov je v období epidémie nového koronavírusu veľmi riskantná. Pripomenula dôležitosť nosenia rúšok. Možnosť pohybovať sa v okolí svojho bydliska, návšteva lekární, obchodov, cesta do práce by mala zostať zachovaná. Pobyt v prírode vysoko odporúča a hovorí, že je zdravý, no je potrebné sa vyvarovať styku s viacerými ľuďmi, teda aby do prírody šla len jedna rodina a aby sa viaceré rodiny nestretávali.

čistenie ozon dezinfekcia auto
Z hľadiska šírenia koronavírusu je podľa Maďarov bezpečnejšie cestovať osobnými autami.

Premiér dodal, že nechce, aby sa v krajine zastavil život, no podľa jeho slov treba tiež myslieť najmä na seniorov. Zdôraznil však, že ohrození sú aj mladší ľudia. Dôvody na obmedzenie dopravy nateraz nevidí.

Technické záležitosti zákazu voľne sa pohybovať a cestovať sa budú riešiť dnes, my budeme situáciu sledovať. Komentoval však, že za nedodržiavanie zákazu by mali byť postihy. Dodržiavanie zákazu by podľa jeho slov mali kontrolovať zložky rezortov vnútra a obrany.

Zaujímavé opatrenie zavádzajú oddnes naši južní susedia. Od pondelka je možné v Maďarsku v rámci opatrení proti šíreniu epidémie koronavírusu možné parkovať zdarma, rozhodla v nedeľu vláda. “Jedným z najdôležitejších prostriedkov ochrany proti novému druhu koronavírusu je zachovanie bezpečnej vzdialenosti medzi ľuďmi. V preplnených vozidlách mestskej hromadnej dopravy to nie je celkom možné, preto by bolo vhodné, keby ten, kto môže, používal svoje auto,” citovala agentúra MTI predsedu vlády Viktora Orbána.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokV Nemecku klesol predaj áut na úroveň spred 30 rokov, u nás by sa mohol obnoviť
Nasledujúci článokVeľká noc: Na cestách sa chystajú policajné manévre
Pracujem ako motoristický a technologický novinár už 17 rokov. Počas nich som spolupracoval s denníkom Národná obroda, časopisom Brejk, portálom Autoserver a najdlhšie, vyše 14 rokov, s týždenníkom Plus 7 dní. Zároveň som prispieval do niekoľkých odborných médií a som členom slovenskej poroty Auta roku. V oblasti automotive ma zaujímajú hlavne nové technológie a ekonomické trendy.