Japonská automobilka Lexus prišla tento rok na autosalóne v americkom meste New York so športovým prevedením svojej vlajkovej lode, modelom LS 500 F Sport inšpirovaný konceptom z roku 2012, modelom Lexus TS-650, ktorý mala pod patronátom Toyota Motorsport GmbH (TMG). Momentálne sa ale na verejnosť dostali fotografie údajného modelu, ktorý má byť ešte výkonnejší ako LS 500 F Sport. Hovoríme o modeli Lexus LS F.

Ťažko povedať, či na fotografii vidíme reálny model Lexus LS F alebo len vizualizáciu, isté však je, že vyzerá výborne. Klasická modrá farba, chrómové spätné zrkadlá, znížený podvozok či veľmi pekné elektróny dodávajú vozidlu športový a zároveň luxusný šmrnc. Za zmienku určite stojí aj športový nárazník, kde sa nachádzajú efektné výduchy vzduchu či odvetrávané predné blatníky.

Podľa najnovších informácii by sa mal pod kapotou nachádzať štvorlitrový osemvalec prepĺňaný dvomi turbodáchadlami, ktorý by mohol vyprodukovať približne 600 koní a 470 N.m. Okrem toho sa šepká, že rovnaký motor by sa mohol montovať aj do menšieho brata, modelu GS F.

Myslím si, že rozšírenie modelového radu o čisto športovú vezriu bude u zákazníkov vzbudzovať pozitívny ohlas a dúfame, že tak zamiešajú karty aj v tomto osobitom segmente. Konkurencia je predsa silná, a tak sme zvedaví, ako sa s tým Lexus S F popasuje.

Ak sú naše informácie pravdivé, model Lexus LS F možno predstavia na októbrovom autosalóne, ktorý sa bude konať v Tokyu. Nechajme sa teda prekvapiť!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST – Peugeot 301 1,6VTi EAT6
Nasledujúci článokHolografický dizajn od Fordu – okno do budúcnosti