Domov News Škoda Octavia L&K nemala prísť, no možno tomu bude inak

Škoda Octavia L&K nemala prísť, no možno tomu bude inak

škoda octavia laurin klement 4
Zdroj: auto.cz

Aktuálne predávaná 4. generácia Škody Octavia sa môže po celej Európe tešiť rekordným predajom. Dokonca aj v čase pandémie, kedy iné automobilky tápu, dokáže Škoda trhať predajné rekordy. Veľkej časti zákazníkov v ponuke Octavie chýba obľúbená verzia Laurin & Klement. Malý Superb, ktorý nikdy nemal prísť, sa napokon možno predsa len objaví.

Škoda pomerne logicky odstránila výbavu Laurin & Klement z ponuky novej Octavie. Bolo to najmä preto, aby Octavia nekanibalizovala vlajkovú loď Superb. Tento krok však mnohých prívržencov značky nepotešil. Obrázky, ktoré sa objavili v posledných dňoch na internete ale dávajú aspoň malé svetielko nádeje, že sa L&K skutočne dočkáme. Nakoľko zástupcovia automobilky pri predstavení nezmienili najluxusnejšiu výbavu Octavie ani slovkom, mali sme za to, že nikdy nepríde.

Octavia ako taká vo svojej aktuálne najvyššej verzii Style ponúka veľmi veľa prvkov, ktoré doposiaľ nikdy v Škode neboli. Sú to napríklad ergonomické sedadlá, head up displej, nové asistenčné systémy a mnoho iného. Preto sa možno aj naskytuje otázka, čo všetko by mohol Laurin & Klement ešte ponúknuť? Na odpoveď si budeme musieť ešte počkať, no zo záberov z konfigurátoru je zrejmé, že zmeny nebudú len funkčné. Zatiaľ nie je isté, že fotografie, ktoré sa objavili na internete, nepochádzajú z rúk šikovného grafika. Ak by však boli pravé, Octavia sa pri najvyššej výbave poberie v stopách Superbu.

Jednoznačne to vidieť na prepojení zadných svetiel chrómovou linkou. Presne s týmto prvkom prišiel Superb vo svojej najnovšej verzii po modernizácii. Chróm má okrem toho zastúpenie aj na spodnej hrane dverí, či na otvoroch v prednom nárazníku. V interiéri sa na prvý pohľad veľa zmien nekonalo. Vidíme tu síce značné zastúpenie čiernej, no okrem emblémov Laurin & Klement na sedadlách tu nič podstatné nehľadajme. Osobne si myslím, že výbava L&K pre Octaviu by mohla výrazne znížiť predaje Superbu. Je to preto, že Octavia je modernejšia a má lepšiu techniku, zatiaľ čo Superb aj napriek tomu, že je vlajkovou loďou značky, neponúka tú najmodernejšiu techniku akú má momentálne Škoda k dispozícii.

TEST Škoda Superb iV Combi: Keď Čech dostane elektrickú korunu

Zdroj: auto.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAko vybrať správnu autosedačku? Originál je vždy lepší!
Nasledujúci článokVodiči pozor! September bude v Bratislave skúškou nervov
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.