Domov News Škoda testuje zamaskovanú Scalu. Na modernizáciu je však priskoro

Škoda testuje zamaskovanú Scalu. Na modernizáciu je však priskoro

škoda scala maskovanie
Zdroj: auto.cz

Nie je nič neobvyklé, že počas životného cyklu niektorého modelu auta dochádza k jeho priebežným testom. Tie majú za cieľ odstrániť rôzny neduhy, ktoré sa môžu objaviť. Je však pomerne nezvyčajné, že auto, ktoré je na trhu len krátko podstupuje testy v značnom maskovaní. Väčšinou to totiž znamená blížiaci sa facelift, no na modernizáciu v podaní Škoda Scala je príliš skoro.

Model ako taký prišiel na trh len v roku 2019, s tým, že odprezentovaný bol koncom roka 2018. Ide teda len o druhý rok životného cyklu pred faceliftom, ktorý by mal byť o 4-5 rokov po predstavení. Aj napriek tomu sa šikovným fotografom podarilo zamaskovanú Scalu odfotografovať počas testov na českých cestách. Je teda otázkou, z akého dôvodu sa Škoda rozhodla zamaskovať auto, ktoré má aktuálne v ponuke, a ktorého modernizácia nie je momentálne na programe dňa.

škoda scala maskovanie
Zdroj: auto.cz

Možné je, že automobilka chystá nejaké drobné funkčné úpravy, ktoré by sa mohli podpísať na vzhľade auta len minimálne. Toto je ale málo pravdepodobné najmä preto, že takéto úpravy sú väčšinou urobené potichu bez nutnosti rozsiahlej kamufláže. Druhou možnosťou je, že Škoda plánuje uviesť na trh novú výbavovú líniu. Podľa informácií, ktoré zverejnil magazín auto.cz by sa mohlo jednať o výbavu Sportline alebo luxusnejšie prevedenie Laurin&Klement. Aj tu je to však nepravdepodobné. Sportline by mohol vziať zákazníkov prevedeniu Monte Carlo, ktoré už tak vyzerá veľmi sexi.

škoda scala maskovanie
Zdroj: auto.cz

Na druhú stranu Laurin&Klement je taktiež nepravdepodobný, keďže Scala nie je vo vodách, ktoré by si vyžadovali luxusnú výbavu tak, ako napríklad Superb. Čo by možno prichádzalo do úvahy je, že sa Škoda rozhodne rozšíriť ponuku Scala o výbavu Scoutline, ktorá bola v predchádzajúcom Rapide Spaceback pomerne obľúbená. Aktívne ladený hatchback by však v tomto prípade mohol konkurovať Kamiqu, ktorý bol nedávno uvedený v zmienenom prevedení Scoutline. Čo si teda pre nás automobilka chystá je zatiaľ nejasné. Každopádne by sme v tejto chvíli mohli vylúčiť facelift, na ktorý je jednoducho príliš skoro.

TEST Škoda Scala Monte Carlo, zlatá stredná cesta medzi veľkosťou a cenou

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPRVÁ JAZDA: Nová trieda E zostáva na vrchole aj vďaka elektrifikácii
Nasledujúci článokTEST Mercedes-AMG CLA 45S, kompakt s výkonom Lamborghini
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.