Domov News Mitsubishi nikam neodchádza, na Slovensko dorazí nový plug-in hybridný Eclipse Cross

Mitsubishi nikam neodchádza, na Slovensko dorazí nový plug-in hybridný Eclipse Cross

Odbornou aj laickou verejnosťou sa začínajú šíriť fámy o odchode Mitsubishi z Európy. Nie je to tak úplne pravda a automobilka prinesie aj na Slovenský trh nový Eclipse Cross PHEV.

Začiatkom roku 2020 prezentovala spoločnosť Mitsubishi Motors Company zámer, neuvádzať žiadne nové modely na Európskom trhu. Dôvod by sa mohol javiť ako veľmi pragmaticky, emiesie a stále rastúce nároky EU na automobilky. Na zamyslenie ostáva fakt či práve Mitsubishi ,ako automobilka ktorá vôbec prvá priniesla plug-in hybridné SUV Outlander PHEV má problém s niečim takým ako sú flotilové emisie.

Zrejme dôležitú úlohu zohralo rozdelenie pôsobností aliančných partnerov Renault a Nissan v jednotlivých regiónoch. O vplyve a predajoch Renaultu na starom kontinente niet pochýb, ale Nissan to mal nahnuté. V záver je to Mitsubishi ktoré sa rozhodlo zmraziť svoje aktivity v Európe.

Aktuálne však svitá na lepšie časy a do Európy miery facelift modelu Eclipse Cross, ktorý vôbec po prvý krát objaví v plug-in hybridnej verzií. Je treba poznamenať že za to vďačíme najmä dílerom v Nemecku či Francúzsku ktorí sa voči vyhláseniu MMC ohradili a namietali rozhodnutie spoločnosti. Aby spoločnosť Mitsubishi Motors Corporation plne využila doterajší úspech plug-in hybridnej technológie PHEV v Európe, rozhodla sa, že v tomto regióne predstaví modernizované SUV Eclipse Cross PHEV.
Od jeho prvého uvedenia na konci kalendárneho roku 2017 sa v Európe predalo 66 390 kusov modelu Eclipse Cross.

Mierne zmeny navonok

Na prvých fotografiách je vidieť že Eclipse Cross prináša skôr kozmetické úpravy prednej masky a nárazníka v štýle ASX alebo L200. Rovnako aj zadné partie pôsobia po novom jednoduchším a uhladenejším dojmom. Z fotky interiéru nie je na oko vidieť žiadne zmeny, uvidíme čo prinesú detailnejšie informácie. Facelift obľúbeného SUV je zameraný predovšetkým na novú pohonnú sústavu.

Eclipse Cross PHEV sa tak v Európe stane technologickou vlajkovou loďou značky Mitsubishi. S unikátnym plug-in hybridným pohonom na báze elektromobilu, špičkovým systémom Twin Motor 4WD a osvedčeným Super-All Wheel Control (S-AWC). Detailné špecifikácie zatiaľ nie sú známe, očakávať však môžeme niečo veľmi podobné ako v prípade modelu Outlander PHEV. Plug-in Hybridný Eclipse Cross sa na vybraných európskych trhoch, vrátane Slovenska, bude postupne uvádzať od začiatku jari 2021.

 

Rozhodnutie automobilky neprinášať nové modely na Európsky trh tak ostáva spochybnené aj napriek trvaniu jej stanoviska. Je vidieť že dopyt a dílerská sieť má veľké slovo, otázne je do akej miery a po akú dlhú dobu. Uvidíme čo prinesie budúcnosť, každopádne by sme sa radi dočkali aj úplne novej generácie Outlandra ktorá by mala doraziť už v budúcom roku. Ten by mal vychádzať z konceptu Engelberg a zdieľať spoločnú platformu a techniku s novým Nissanom X-trail. A práve X-Trail by mohol pochovať príchod nového Mitsubishi Outlander v Európe.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokV Paríži bojujú proti SUV po svojom. Čo by ste na takýto postup povedali vy?
Nasledujúci článokŠialenstvo pokračuje! Mercedes ukázal extrémne SUV EQC 4×4²