Domov Elektromobilita Mitsubishi nekončí! Práve naopak, na Slovensko prichádza nový Eclipse Cross.

Mitsubishi nekončí! Práve naopak, na Slovensko prichádza nový Eclipse Cross.

Napriek špekuláciam o odchode Mitsubishi s Európskeho trhu, sme svedkami predstavenia nového modelu Eclipse Cross. Úplne nový plug-in hybrid dorazí na Slovensko už začiatkom budúceho roka.

V médiách sa objavili informácie o možnom ukončení uvádzania nových modelov Mitsubishi v Európe, čo spôsobilo rozruch. Najmä Nemecká strana na čele s dealerskou sieťou sa postavila značne kriticky voči takému to rozhodnutiu. Ich odpor mal očividne efekt a tak sa môžeme tešiť na nový respektíve faceliftovaný model Eclipse Cross, ktorého príchod je už potvrdený.

Keď sa pozrieme akú úlohu zohral nátlak nemeckej strany, je viac než jasné že celá záležitosť vôbec nemá definitívny koniec. Navyše sa zdá že všetko môže mať vnútropolitický kontext, takýchto rozhodnutí sme mali v minulosti niekoľko a po väčšine sa skončili so šťastným koncom. Veríme že to tak dopadne aj v prípade Mitsubishi, ktorému sa v Európe obzvlášť s plug-in hybridným Outlandrom darí.

Dorazí len ako plug-in hybrid

Táto skutočnosť zrejme nikoho neprekvapí, príchod plug-in hybridnej verzie do Európy má svoje opodstatnenie. Emisie a čoraz prísnejšie normy! Nový Eclipse Cross prevzal pohonné ústrojenstvo z modelu Outlander PHEV. Upravený systém pohonu 4WD PHEV s dvojicou elektromotorov zahŕňa jeden predný a jeden zadný výkonný elektromotor, veľkokapacitnú batériu a spaľovací motor 2,4 litra MIVEC. Batéria disponuje kapacitou 13,8 kWh umožňuje čisto elektrický dojazd 57,3 km podľa cyklu WLTP.

Facelift priniesol zásadne zmeny

“Naším cieľom je ponúkať zákazníkom z celého sveta zaujímavé produkty, ktoré zároveň prinášajú pocit bezpečia; za týmto účelom postupne zlepšujeme naše typické ekologicky šetrné technológie a súčasne posúvame naše systémy 4WD na novú úroveň, “uviedol Takao Kato, generálny riaditeľ MITSUBISHI MOTORS CORPORATION.

“Do najnovšej evolúcie redizajnu sme vložili samotnú podstatu Mitsubishi s využitím silných stránok našej priekopníckej technológie PHEV aj skúseností s pohonom 4WD, ktoré sme nadobudli v rely súťažiach. Nový ECLIPSE CROSS je ideálnym partnerom pre všetkých vodičov, ktorí od svojho vozidla žiadajú viac a hľadajú nové výzvy. V MITSUBISHI MOTORS taktiež usilujeme o rozvoj trvalo udržateľného prostredia cestou čo najširšieho využívania našich technológií pre elektromobily a plug-in hybridy. Do roku 2030 zvýšime podiel elektrifikovaných vozidiel v rámci našich celkových predajov na 50%, najmä prostredníctvom plug-in hybridov, akým je aj tento nový model.”

Prepracovaný dizajn zaujme prednou aj zadnou časťou s elegantným vzhľadom, rovnako tak ako vylepšenou dynamikou pri pohľade spredu aj zozadu. Dizajn prednej časti završuje modernizované usporiadanie svetiel s ostrejším športovým vzhľadom. Charakter SUV potvrdzujú ochranné kryty pod predným aj zadným nárazníkom.

Elegantný a súčasne športový vzhľad je typický aj pre zadnú časť vozidla. Dvojité delené zadné sklo z predchádzajúceho modelu návrhári zjednodušili na jednodielne sklo. Charakteristické zadné svetlá sú teraz o niečo vyššie, a teda aj nápadnejšie a zároveň viditeľnejšie z väčšej diaľky.

Interiér prináša o niečo menej zmien

Vo vyšších výbavách sa objavuje nový čierny interiér so sedadlami čalúnenými kombináciou materiálu na báze velúru a umelej kože. Nechýba ani prémiový systém ozvučenia ktorý zahŕňa osem reproduktorov. Nový je aj systém navigácie SDA s podporou pripojenia inteligentných telefónov ponúka praktické funkcie vrátane navigovania prostredníctvom vstavaných máp a podpory dopravných informácií.

Súčasťou základnej výbavy všetkých prevedení je technológia Apple CarPlay či Android Auto. Palubný displej infotainmentu sa zväčšil na 8″ v prospech lepšej čitateľnosti aj ľahšieho ovládania. Na náš trh dorazí nový Eclipse Cross PHEV už v apríli roku 2021.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 25

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Škoda Octavia Combi 1.0 TSI, kto by tomuto kombíku povedal nie?
Nasledujúci článokNový cenník Hyundai Kona prezradí bohatú výbavu

1 COMMENT

Comments are closed.