Domov News VW Golf Alltrack ide do predaja

VW Golf Alltrack ide do predaja

Po modelovej obmene hatchbacku, kombi a GTI modelov od Golfu prichádza na výmenu aj zvýšený a do nepohody odolný Golf. VW Golf Alltrack ide do predaja s najvýkonnejším vznetovým motorom, aký kedy mal Golf pod prednou kapotou. Ide totiž o nový celohliníkový motor EA288EVO.

Nový VW Golf Alltrack prichádza približne rok po začiatku predaja nového Golfa ôsmej generácie. Keďže ide len o mierne odlišný kombík, zameriam sa na odlišnosti voči nemu. Sériovo dostáva Alltrack pohon všetkých kolies 4Motion, čím sa odlišuje od vychádzajúceho kombíku.

Na pohon slúži najsilnejší dvojlitrový vznetový štvorvalec, ktorý mal Golf pod prednou kapotou. Nový motor EA288EVO je celohliníkový, má 200 k, 400 Nm a je spojený len so 7-stupňovou DSG prevodovkou. Motor prekonal niekoľko zmien, má dvojité vstrekovanie močoviny AdBlue do 2 katalyzátorov SCR. Tento systém úpravy emisií je ešte účinnejší v boji proti emisiám NOx, ktoré stláča na minimálnu úroveň.

Sériovo LEDky

Rozdiel voči kombi je tiež v oplastovaní. To je po okrajoch lemov, na prahoch a spodnej časti dverí a rovnako na spodných častiach predného a zadného náraznika. Ten predný obsahuje aj 5 na každej strane samostatne umiestnených diód pre hmlové svetlá. Alltrack prichádza s 17-palcovými diskami a striebornými lyžinami v sérii.

V štandarnej výbave sú navyše aj LED svetlá a medzi nimi úzky pás tvorený z LED. Voči kombíku je model vyššie o 15 mm, čo má zabezpečiť ľahší prejazd terénom k vašej obľúbenej chate. V interiéri nájdeme sériovo ambientné osvetlenie, DAB rádio, vyhrievané komfortné sedadlá či pedále z nehrdzavejúcej ocele.

Volkswagen dodáva, že by mal model dokázať prejsť na jednu nádrž 1 000 km, to však pri spotrebe 4,9 l/100 km podľa cyklu NEDC. A ten vieme, že nie je úplne najpresnejší. Realita bude o niečo nižšia v prípade dojazdu, v prípade spotreby naopak vyššia. Nový Golf Alltrack začína v domácom Nemecku na cene 39 337 eur. Tá však obsahuje zníženú 16 % daň, cena tak platí do konca decembra 2020. U nás si ho zatiaľ nedokážete nakonfigurovať.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJVW
Predchádzajúci článokHybrid Ford Kuga prichádza na slovenský trh, koľko za ňu dáte?
Nasledujúci článokAudi S4 nemusí byť len stredná trieda