Domov News Poznáme slovenské ceny, Kia spustila predaj Stonicu

Poznáme slovenské ceny, Kia spustila predaj Stonicu

Najmenší crossover z ponuky KIA tak začína na sympatickej cene 14 190€!

Spustenie predaja Stonicu je pre KIU veľmi dôležitým krokom, automobilka sa tak snaží presadiť v segmente v ktorom doposiaľ zastúpenie nemala pokiaľ nerátame model Niro ktorý však na trhu nieje príliš dlho. Vzhľadom a hlavne pestrou paletou farieb exteriéru a interiéru sa Stonic bude snažiť osloviť najmä tú mladšiu cieľovku.

Stonic má krátke previsy len 830 mm vpredu a 730 mm vzadu čo spolu s jeho výškou len 1520 mm a šírkou 1760 mm  tvorí dostatočne dynamický vzhľad, pod ktorý sa podpísal šéfdizajnér Peter Schreyer. Celková dĺžka vozidla presahuje 4 metre s rozmermi 4 140 mm. Priestoru v kabíne by tak malo byť určite dostatok. Tomu sa však budeme venovať v našom redakčnom teste.

Pohonná sústava obsahuje v základe 1.2 D-CVVT s manuálnou 5-stupňovou prevodovkou a výkonom 62kW. Naftová verzia je k dispozícií len 1.6 CRDi s výkonom 81kW a 6-stupňovou prevodovkou, ktorá je s cenou 20 390€ vo výbave Platinum a 18 390€ vo výbave Gold najdrahším motorom v ponuke. K dispozícií sú ďalej, benzínová 1.4 a vrcholom je 1.0 T-Gdi s výkonom 88kW za ktorý si zaplatíte v najvyššej dostupnej výbave Platinum 19 190€. V súčastnosti nieje možné nakombinovať Stonic s automatickou prevodovkou, čo vnímame ako negatívum. Kia však sľubuje príchod novej 7-stupňovej dvojspojkovej prevodovky v roku 2018 pre modely s najvyššou motorizáciou motorizáciou 1.0 T-GDi. Ak bude nový automat fičať tak ako dnes v Hyundai určite sa máme načo tešiť!

 

Kompletný cenník nájdete tu!

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAko pripraviť vaše auto na zimu?! Určite to nepodceňujte!
Nasledujúci článokNové SUV Citroёn C5 Aircross. Ako sa Vám pozdáva?