Chorvátsky hyperšport Rimac sa pomaličky ale isto chystá na cesty. Výrobca je na svoj počin právom pyšný a na finálnom výsledku si dáva naozaj záležať.

Automobilka Rimac sa na trhu vozidiel nachádza naozaj krátko, no techniku majú veľmi vyspelú a svoj počin prísne a pravidelne testujú. Druhý model C_Two najskôr prešiel vývojom prototypu a následne sa aj niekoľko kusov rozbilo o stenu. Dôvod je jednoduchý. Rimac C_Two je elektrický hyperšport so štyrmi elektromotormi s celkovým výkonom 1.904 koní.

Ako sa dalo očakávať, akcelerácia je takisto extrémna. Veď povedzte sami. Z pokoja na 100 km/h v priebehu 1,85 sekundy. Maximálka 400 km/h. A to všetko vďaka použitiu obrovskej batérie, ktorá má na jedno nabitie prejsť až 647 kilometrov. Navyše prvý model videl kompletne celý svet v plameňoch, keď s ním britský moderátor Richard Hammond v roku 2017 havaroval pri natáčaní pilotného dielu druhej série seriálu The Grand Tour.

Aktuálne sa s nami Rimac delí o video z testovania vo veternom tunely, ktorým od roku 2019 prešli všetky tri prototypy automobilky. Testovanie vozidiel vo veternom tunely prináša naozaj skvelé výsledky. Súčasný prototyp je v porovnaní s tím prvým z roku 2019 lepší o 34% čo sa týka aerodynamiky. Na video z veterného tunela a ako to všetko prebieha sa môžete pozrieť nižšie.

Rimac Nevera Final Wind Tunnel Test

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotorauthority.com
Predchádzajúci článokJoe Biden začína plniť svoje sľuby. Flotila SUV vozidiel bude nahradená elektromobilmi
Nasledujúci článokEšte ste neprezuli? Oplatí sa teraz vôbec prezúvať? Toto by ste mali vedieť