Škoda Fabia Combi bola v minulosti veľmi populárnym kombíkom. Aktuálne je však ponúkaná iba s 1,0-litrovým TSI trojvalcom o výkone 70 kW.

Mladoboleslavská automobilka sa postupne začína pripravovať na príchod novej Fabie a posledné kusy tohto modelu sa nachádzajú na skladoch dílerov. Zároveň sa potvrdzujú informácie, že najnovší kombík bude ešte nejaký ten čas susediť s hatchbackom. Na trh prichádza nová Škoda Fabia Combi Tour, ktorá by mala byť podľa informácií ešte dostupnejšou alternatívou k novej Fabii. A to s väčším úložným priestorom.

Fabia Combi Tour tak aktuálne obmedzuje svoju ponuku a ponúkne oklieštenejšiu výbavu. K dispozícií pre Fabiu Combi Tour bude iba trojvalec 1,0 TSI s výkonom 70 kW. Ten je štandardne spriahnutý s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou, za príplatok cca 2.000 € budete môcť siahnuť aj po sedemstupňovom automate DSG.

Ako sme spomenuli, výbava bude zredukovaná. Výbavu Active budete mať v prepočte za vyše 13 tisíc eur, pochopiteľne s manuálnou prevodovkou, 15“ oceľovými kolesami, led-svetlami na denné svietenie. O bezpečnosť sa postará šesť airbagov, k dispozícií bude takisto manuálna klimatizácia, elektrické okná, vyhrievané spätné zrkadlá a takisto 6,5“ dotykový displej.

Výbava Ambition bude o necelú tisícku drahšia. Tu dostanete už 15“ hliníkové kolesá, kožený volant, predné hmlovky, front assist a ďalšie „Simply clever“ veci.

Priplatiť si budete môcť aj za niektoré pakety, ktoré sú viazané prevažne ku výbave Ambition. Môžete tak dostať bluetooth pripojenie, tempomat, prípadne multifunkčný volant. K dispozícií bude takisto aj prémiový audiosystém so šesticou reproduktorov SmartLink+, zadné parkovacie asistenty, či výškovo nastaviteľné sedadlo spolujazdca.

Klíma paket bude zahŕňať vyhrievané predné sedadlá, zatmavené zadné sklá, či vyhrievané ostrekovače.

Koniec aktuálnej Fabie je naozaj na dosah, o čom svedčia aj skladové zásoby dílerov. Základnú motorizáciu 1.0 MPI s výkonom 44 kW už nenájdete, takisto ani štýlovú verziu Monte Carlo by ste hľadali márne. Je však možné, že v niektorých predajniach tieto kúsky nájdete.

Hatchback novej generácie by sa mal k majiteľom dostať začiatkom jesene, verzia kombi sa odhaduje na rok 2023.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJskoda.com
Predchádzajúci článokDS 4 konečne, skutočne luxusný francúz! Hatchback ktorý je skôr crossoverom
Nasledujúci článokDokončenie tunelu Višňové sa opäť posúva vpred! Štát vybral zhotoviteľa, kedy ho dokončia?