Úpravca ABT po novom spojil sily s Mladoboleslavskou automobilkou a svetu prinášajú agresívnejšiu Škodu Scala Edition S. Za novinku si priplatíme a budeme sa pohybovať na úrovni hot-hatchov.

Mnoho ľudí sa pýtalo, či Škoda príde s ostrou verziou hatchbacku Scala. Decentné úpravy od spoločnosti ABT Sportsline sa k nej približujú, no hot-hatchom to nazvať moc nemôže. Dohromady vznikne iba 500 kusov a cena týchto limitiek je takisto trošku „cez“.

Scala Edition S vychádza z verzie Scala Monte Carlo. Úpravca ABT sa špecializuje na extrémne úpravy koncernových vozidiel a svoj kumšt zohľadnili aj v tomto počine. Podvozok sa zmenšil o 15 mm a pribudli 18“ disky kolies charakteristické pre ABT. Chýbať nemôže ani predný a zadný štýlový RS nárazník, či koncovky výfuku.

Ruku na srdce, úprava sa naozaj vydarila a vozidlo je schopné konkurenčného boja v tomto segmente. Pre krajší efekt je vozidlo odeté do červeno-čiernej kombinácií, ktorá znova vychádza z verzie Monte Carlo. Na výber bude z troch lakov karosérie – červená Velvet Red, čierna Magic Pearl Black a šedá Steel Gray.

Čo sa však bude nachádzať pod kapotou? Pod ňou nájdeme najdynamickejší motor, ktorý Scala ponúka. Je ním 1,5-litrový štvorvalec TSI. Auto pôvodne disponovalo výkonom 110 kW / 150 koní a krútiacim momentom 250 Nm. Chlapci z ABT sa však so srdcom Scaly pohrali a vykúzlili z neho 140 kW / 190 koní. Motor je štandardne spriahnutý so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Maximálka je elektricky obmedzená na 220 km/h a Scala z pokoja na 100 km/h vyštartuje v priebehu 8,2 sekundy.

Scala Edition S jemne zasiahol do ponuky hot-hatchov a to hlavne vďaka zvučnému menu, akým ABT Sportsline určite je. Aj tu si za značku priplatíte. V Nemecku bude upravená Scala stáť 33.790 €. Základná Scala 1.5 TSI Monte Carlo vychádza na 27.550 €. Pokiaľ by ste chceli ísť do niečoho väčšieho a priestrannejšieho a nevadil by Vám dovoz vozidla z Nemecka, tak tu sa Octavia RS predáva za necelých 40.000 eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJamus.de
Predchádzajúci článokSú dnešné auta skutočne drahšie? Škoda Superb v roku 2001 stála aj viac ako 70 000€
Nasledujúci článokDoug DeMuro testoval Volgu. A nevychádzal z údivu…