Domov Elektromobilita Ford Mustang so zásadnými novinkami aké tu ešte neboli!

Ford Mustang so zásadnými novinkami aké tu ešte neboli!

Siedma generácia Fordu Mustang má prísť v roku 2023 a má priniesť zásadné novinky pre tento legendárny a obľúbený automobil. 

Špionáž Ford Mustang 7.gen.

Mustang novej generácie S650 má Ford priniesť v roku 2023, no už teraz prebiehajú testovania jednotlivých vylepšení oproti stále aktuálnej 6. generácii. Mustang bol v posledných mesiacoch predmetom mnohých diskusií. Medzi inými sa objavili aj informácie, že čisto elektrický model úplne nahradí Mustang s benzínovým osemvalcom pod kapotou.

Očakáva sa však, že Ford Mustang siedmej generácie sa začne vyrábať v závode Ford Flat Rock Assembly Plant v roku 2022 pre modelový rok 2023 a prinesie zaujímavé novinky.

Čo sa ešte zmení okrem motorizácie ?

Budúca generácia legendárneho vozidla má prísť s ďalšou novinkou okrem elektromotora. Ford testuje systém pohonu všetkých kolies pre tieto vozidlá, ktoré by mali nahradiť pohon zadnej nápravy.

Odhalený testovaný model má na všetkých štyroch kolesách káble, ktoré sú spojené so snímačom vo vnútri kabíny. Pozornému oku neunikne, že poloha brzdového strmeňa a súpravy parkovacej brzdy je oproti súčasnému modelu obrátená. To je pre tieto modely veľmi neobvyklé. Je to solídny údaj o tom, že sa v skutočnosti pozeráme na medzičlánok s pohonom všetkých štyroch kolies novej generácie Fordu Mustang.

Ford Mustang špionáž 7. gen.

Obzvlášť pozoruhodný je fakt, že brzdový strmeň je umiestnený na prednej časti rotora namiesto zadnej. V skutočnosti mnoho súčasných vozidiel s pohonom všetkých kolies využíva rovnaké usporiadanie. Patria sem napríklad Dodge Charger, Infiniti Q60s, BMW 850i a rôzne ďalšie modely.

Príchod plnej elektrifikácie

Platforma modelu S650 Mustang sa od súčasného modelu príliš nezmení, pravdepodobne však získa určité vylepšenia. Podľa dostupných informácii z augusta 2020, očakáva sa, že Mustang novej generácie bude mať aj osemročný životný cyklus, čo znamená, že by výroba siedmej generácie mala bežať po modelový rok 2029.

Pokiaľ ide o čisto elektrický Mustang, dostupné informácie naznačujú, že sa začne vyrábať koncom roka 2028 pre modelový rok 2029. Bude zaujímavé sledovať, ako sa tieto zvesti o elektrifikácii legendárneho Fordu Mustang nakoniec prenesú do reality.

Zakamuflovaná predná časť Ford Mustang

Ford Mustang je už dlhé roky legendárnou ikonou amerických vozidiel, no vďaka meniacemu sa svetu môže prísť už čoskoro o svoju charakteristickú vlastnosť. Viete si predstaviť Mustang bez zvuku osemvalca ? Na odpoveď si musíme ešte počkať.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJFord Authority
Predchádzajúci článokMitsubishi Express Van ako najhoršia dodávka? V testoch bezpečnosti získala 0 hviezd
Nasledujúci článokMansory predstavuje svoj najnovší počin – Ferrari 812 GTS Stallone