Domov News Kia prichádza na trh s prvým elektrickým modelom EV6!

Kia prichádza na trh s prvým elektrickým modelom EV6!

Nové elektrické vozidlo bude nie len prvým modelom s novým logom, ale aj prvým špecializovaným elektrickým modelom postaveným na platforme Kia pre elektromobily.

Prvé oficiálne fotografie, ktoré odhaľujú model EV6 zverejnila spoločnosť Kia Corporation. Postavené bude na novej platforme pre elektromobily (elektrická globálna modulárna platforma alebo E-GMP). To platí aj v prípade nedávno predstaveného modelu Hyundai Ioniq 5. Z fotografii môžeme zahliadnuť výraznú siluetu s ostrými líniami a špičkovými detailmi. EV6 bude aj prvým modelom, ktorý sa objaví už s novým logom Kia. Vďaka modernej filozofii boli vozidlá vyvinuté tak aby posúvali automobilku Kia k elektrifikácii.
Podľa zatiaľ dostupných informácií, EV6 bude poháňané 800V baterkou, ktorej dojazd by mal byť 500 km.

Z aktuálnych fotiek ešte nie je celkom jasné ako presne EV6 vyzerá, ale zadnú časť zdobia nadčasové svetlá v tvare svetelného pásika, ktorý sa tiahne z karosérie.

Nový elektrický crossover EV6 je navrhnutý tak aby vystihoval slogan značky Kia ,,Pohyb, ktorý inšpiruje“ a mal by sa predstaviť pravdepodobne už 15.Marca. Na celosvetovom trhu by mohol byť dostupný už na jeseň tohto roku. Kia plánuje minimálne jedenásť plne elektrických modelov, ktoré chce priniesť na trh najneskôr do roku 2025.

,,Model EV6 je stelesnením sloganu našej značky-,,Pohyb,ktorý inšpiruje.“ vyjadril sa Karim Habib, hlavný viceprezident a vedúci globálneho dizajnového centra Kia.

Nové pomenovanie

EV6 sa tiež zaradí do novej skupinky BEV (battery-electric-vehicle). Kia sa rozhodla podľa novej stratégie dať svojim elektrickým vozidlám špecifické pomenovanie. Označenie všetkých elektromobilov sa bude začínať predponou ,,EV“, tým pádom budeme môcť rozpoznávať, ktoré vozidlá sú čisto elektrické. Po predpone nasleduje číslo daného modelu v ponuke.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMitsubishi ostáva v Európe, do roku 2023 prinesie dva nové modely, má to ale háčik
Nasledujúci článokŠkoda mieri na Čínsky trh so svojou predĺženou Octaviou.