Domov Elektromobilita Nissan predstavil novú verziu populárneho SUV Nissan X-Trail !

Nissan predstavil novú verziu populárneho SUV Nissan X-Trail !

Nový model X-Trail príde do Európy v roku 2022 a práve bol predstavený na autosalóne Auto Shanghai 2021. Poďme sa pozrieť čo vynovený model prinesie.

Nissan X-Trail 2022
Štvrtá generácia nadväzuje na predchodcov

Model X-Trail rovnako ako aj jeho menší súrodenec Qashqai zdieľa rovnakú aliančnú platformu, ktorá nesie označenie CMF-C. Táto platforma je navrhnutá tak, aby vyhovovala pohonnému ústrojenstvu Nissan e-POWER. Má byť zároveň ukážkou súčasných a moderných technológii pre vodiča a zabezpečuje vysokú dynamiku a výkon.

Úplne nový Nissan X-Trail bude už štvrtou generáciou tohto úspešného rodinného vozidla kategórie SUV. Jeho cieľom je zachovať odkaz minulých generácii modelu. Priniesť všestranný a multifunkčný interiér plný flexibility pre svojich zákazníkov. Zákazníci si na palube X-Trailu užijú svoje dennodenné dobrodružstvá s tými najhorúcejšími technológiami Nissan.

Rovnako ako predchádzajúca tretia generácia populárneho modelu ponúkne aj štvrtá sklopný tretí rad sedadiel. To má rodinám zabezpečiť ešte väčšie pohodlie a komfort, ale aj úžitkovú hodnotu na cestách v rodinnom SUV. No aj napriek spomenutým faktom bude aj štvrtá generácia stále kompaktným vozidlom aj pre úzke cesty a parkovacie miesta v mestách.

Nissan X-Trail 2022
Nissan je pripravený na e-POWER

Nový model značky Nissan bude taktiež dostupný aj s pohonom e-POWER. Toto označenie v sebe skrýva unikátnu a zároveň inovatívnu technológiu značky. Má ísť o kľúčový prvok v novej stratégií “Intelligent Mobility”.

Na pohonnej sústave je unikátne, že benzínový spaľovací motor slúži na produkciu elektrickej energie. Kolesá sú následne poháňané práve iba elektromotorom. Tento fakt znamená, že motor má možnosť bežať neustále v optimálnom rozmedzí a tak sú emisie CO2 na nízkej úrovni spolu s veľmi dobrou spotrebou paliva pri porovnaní s tradičným spaľovacím motorom. Táto inovácia má byť určená zákazníkom, ktorí ešte nie sú pripravení na plne elektrické vozidlo. Nissan im chce takýmto spôsobom priniesť výhody elektrifikovaného pohonného ústrojenstva, no stále so spaľovacím motorom.

S pohonom všetkých kolies bude X-Trail skvelým partnerom aj v teréne. Ponúkne nastaviteľný pohon na sneh, bahno alebo štrk. Tak bude dopriate aj tým odvážlivcom, ktorí sa radi vozia rôznym typom terénu. Jednoducho povedané, X-Trail ich nenechá v štichu.

Nissan updatuje ponuku crossoverov

Príchod modelu X-Trail v roku 2022 dokončí celkovú obmenu a znovuzrodenie ponuky značky. Všetko začalo predstavením nového a zaujímavého modelu JUKE v roku 2019, pokračovalo odhalením úplne nového, elektrického crossoveru Ariya v roku 2020 a taktiež novým modelom Qashqai len nedávno vo Februári. Nový model demonštruje odvahu a inováciu spoločnosti Nissan pre elektrifikáciu pod hlavičkou Nissan NEXT.

Nissan NEXT

“Obnova ponuky Nissan pokračuje vysokým tempom. Nový X-Trail zostane verný svojej osvedčenej receptúre SUV, ktorá sa spoločnosti Nissan osvedčila tak úspešne od uvedenia prvého modelu v roku 2001. Ponúka vyššiu účinnosť, kultivovanosť, všestrannosť a užívateľsky prívetivú technológiu. A doplní svojich elektrifikovaných bratrancov v rade a poskytne zákazníkom vynikajúce SUV s elektrifikovaným hnacím ústrojenstvom pre ich každodenné potreby, “uviedol Guillaume Cartier, predseda predstavenstva spoločnosti Nissan Afrika, Stredný východ, India, Európa a Oceánia (AMIEO).

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJNissan
Predchádzajúci článokDacia predstavila ceny svojho prvého, čisto elektrického modelu Spring
Nasledujúci článokTEST Nový Fiat 500e, je výlučne elektrický a vydrží vám celý týždeň bez nabíjania!